Ένα BMW i3 σε ρόλο rally car [video]

Ένα BMW i3 σε ρόλο rally car [video]

Ακόμα και ένα BMW i3 μπορεί να ντριφτάρει εντυπωσιακά σε μια χωμάτινη ειδική, τουλάχιστον στα χέρια του Rauno Aaltonen.

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης δεν είναι το πρώτο όχημα που σου έρχεται στο μυαλό όταν θέλεις να οδηγήσεις σε μια χωμάτινη ειδική διαδρομή.

Το BMW i3 όμως είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με δύο ιδιαιτερότητες. Πρώτον, είναι πισωκίνητο. Και δεύτερον, είναι αρκετά δυνατό, αφού αποδίδει 170 PS και, κυρίως, 25,5 kgm ροπή από τις... μηδέν στροφές. Έτσι, δεν είναι εντελώς παράλογος όποιος το βλέπει και ονειρεύεται πλαγιολισθήσεις με αυτό, όμως στην εργοστασιακή μορφή του το σύστημα ευστάθειας καταπνίγει οποιαδήποτε προσπάθεια για υπερστροφή εν τη γενέσει της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Παγκόσμιο ρεκόρ στο 400άρι από το Tesla P100D [video]

Τι γίνεται όμως αν καταφέρεις να απενεργοποιήσεις το ESP, να βάλεις στο τιμόνι του αυτοκινήτου τον βετεράνο Φινλανδό οδηγό ράλι Rauno Aaltonen και να τον αφήσεις ελεύθερο σε μια χωμάτινη ειδική διαδρομή που γνωρίζει καλά, αφού βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις της σχολής αγωνιστικής οδήγησης Aaltonen Motorsport; Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, όπως φαίνεται στα παρακάτω video.

Λάβετε υπόψιν σας ότι πρόκειται για ένα εντελώς εργοστασιακό BMW i3, δηλαδή με νορμάλ ανάρτηση και τροχούς 19’’ που φοράνε στενά, «πράσινα» λάστιχα. Αναρωτιόμαστε πόσο πιο ωραίο θα γίνει το i3 αν στηθεί ειδικά για χώμα, δηλαδή με σωστή ανάρτηση και τροχούς.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube