Ένα Audi για τη Σελήνη!

Ένα Audi για τη Σελήνη!

Η γερμανική φίρμα παρουσίασε τη δική της εκδοχή για το ιδανικό όχημα εξερεύνησης του διαστήματος, από το οποίο φυσικά, δεν λείπει το σύστημα τετρακίνησης quattro.

Η Audi ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα επιστημόνων με την ευφάνταστη ονομασία «Part-Time Scientists» για να δημιουργήσει ένα νέο τετράτροχο όχημα το οποίο θα επιχειρήσει προσελήνωση και εξερεύνηση της φωτεινής πλευράς του φεγγαριού το 2017.

Τα… διαστημικά σχέδια της γερμανικής φίρμας καταστρώθηκαν μετά τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό Google Lunar Xprize του διαδικτυακού κολοσσού, ο οποίος θα επιβραβεύσει τον νικητή επιτυχούς προσελήνωσης και εξερεύνησης του φεγγαριού με 30 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 26,7 εκ. ευρώ). 

Το lunar quattro, όπως ονομάζεται το εικονιζόμενο όχημα της Audi, είναι κατασκευασμένο ως επί το πλείστον από αλουμίνιο, ενώ καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες από ένα ηλιακό πάνελ, που τροφοδοτεί ένα συσσωρευτή ιόντων λιθίου. Για την κίνησή του φροντίζουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένας για κάθε τροχό, εξασφαλίζοντάς του μέγιστη ταχύτητα 3,6 km/h. 

Στον εξοπλισμό που θα μεταφέρει το lunar quattro συμπεριλαμβάνονται δύο στερεοσκοπικές κάμερες υψηλής ανάλυσης και μία ειδική κάμερα που θα μπορεί να εξετάζει υλικά που βρίσκονται στην επιφάνεια της σελήνης. Βάσει των προδιαγραφών, θα πρέπει να μπορεί να κινηθεί για τουλάχιστον 500 μέτρα στο απαιτητικό ανάγλυφο της σελήνης, καταγράφοντας διάφορα στοιχεία και στέλνοντας πίσω στη γη video και φωτογραφίες.

Εφόσον το σχέδιο της Audi κερδίσει το διαγωνισμό, τότε θα σταλεί επάνω, όπου και θα προσσεληνωθεί στην ευρύτερη περιοχή που είχε κατέβει και το Apollo 17 το Δεκέμβριο του 1972, στην τελευταία επιτυχημένη αποστολή της NASA και του ανθρώπου να πατήσει στο φεγγάρι.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube