Elon Musk: Εντοπίσαμε σαμποτέρ μέσα στην Tesla

Elon Musk: Εντοπίσαμε σαμποτέρ μέσα στην Tesla

Άγνωστο αν δρούσε μόνος του ή αν ήταν κρίκος ενός ευρύτερου κυκλώματος. 

O Εlon Musk με mail που έστειλε σε όλους τους υπαλλήλους της Tesla, αποκάλυψε πως η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν υπάλληλο που δρα ως πράκτορας και ως σαμποτέρ. 
Μάλιστα χωρίς να τον κατονομάσει, είπε ότι γνωρίζει ποιος είναι καθώς και το κίνητρό του, το οποίο είναι η δυσαρέσκειά του επειδή κάποια στιγμή δεν πήρε την προαγωγή που περίμενε. 

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος/σαμποτέρ, σύμφωνα πάντα με τον Musk, κατάφερε να εισχωρήσει στο σύστημα της Tesla, να κλέψει και στη συνέχεια να μοιραστεί ευαίσθητα επιχειρηματικά δεδομένα με τρίτους, ενώ προχώρησε και σε απροσδιόριστες αλλαγές στον κώδικα του λειτουργικού συστήματος κατασκευής των μοντέλων της Tesla.
Ο Musk μιλά όχι για μια μεμονωμένη περίπτωση αλλά για συνεχόμενη δράση του συγκεκριμένου υπαλλήλου που αποδεικνύεται ιδιαίτερα ζημιογόνα για την εταιρεία και επισημαίνει ότι σε εξέλιξη βρίσκονται μεγάλη έρευνα. 
Σκοπός να αποκαλυφθεί αν ο συγκεκριμένος υπάλληλος έδρασε μόνος του, ή αν αποτελούσε κρίκο ενός κυκλώματος μεγαλύτερου και πιο οργανωμένου που δρούσε για λογαριασμό ανταγωνιστών. 

Το mail του Musk καταλήγει υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η Tesla έχει πολλούς εχθρούς ανάμεσα στους οποίους δεν είναι μόνον αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και ολόκληρη η βιομηχανία πετρελαιοειδών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους «ηθικούς» κώδικες που διέπουν τις πρακτικές τους αναφερόμενος στο dieselgate. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube