Το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη φοράει κινητήρα V8 [video]

Το έλκηθρο του Αϊ-Βασίλη φοράει κινητήρα V8 [video]

Δεν υπάρχει πιο cool τρόπος μετακίνησης του Άγιου Βασίλη από την τρελή κατασκευή των Lindberg Bros από τη Σουηδία.

Τώρα που έπεσε η τιμή της βενζίνης ο Άγιος Βασίλης μπορεί να αφήσει στον στάβλο τους ταράνδους και να επιλέξει κάτι πιο γρήγορο και πιο απολαυστικό για το καθιερωμένο του δρομολόγιο. Κάτι με κινητήρα V8.

Το εντυπωσιακό μηχανοκίνητο έλκηθρο, ή καλύτερα υπερμέγεθες snowmobile, φτιάχτηκε στη Σουηδία από τους αδερφούς Jonnie και Johan Lindberg πριν από δύο χρόνια. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε ένα πάτωμα από Volvo Duett και μερικά μέρη για το αμάξωμα που θυμίζουν το Ford Model T. Ο κινητήρας είναι ένας V8 της Chevrolet, με μηχανικό υπερσυμπιεστή και εντελώς ελεύθερη εξάτμιση, που εκπέμπει απίστευτο θόρυβο και αποδίδει 500 PS. Η κίνηση φτάνει στις ερπύστριες μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου, ενώ μπροστά υπάρχουν και πέδιλα αλλά και δύο μικροί τροχοί για την κίνηση σε πιο σκληρά εδάφη.

Τα αδέρφια Lindberg ξέρουν από πανίσχυρους V8, αφού ειδικότητά τους είναι η προετοιμασία αυτοκινήτων για dragster. Στο δικό τους αγωνιστικό, το οποίο τρέχει στην κατηγορία Top Methanol Funny Car, έχουν τοποθετήσει έναν V8 8,5 λίτρων που αποδίδει περίπου 3.500 PS. Αυτό το αυτοκίνητο άλλωστε κατέχει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ χρόνου στα 402 m, με 5,426’’, και το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας εξόδου, με 432,69 km/h.

[Πηγή: Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube