Εκτός ρωσικής αγοράς προσωρινά οι Audi, Jaguar και GM

Εκτός ρωσικής αγοράς προσωρινά οι Audi, Jaguar και GM

Η ραγδαία πτώση της ισοτιμίας του νομίσματος ωθεί μερικές εταιρίες σε προσωρινή παύση της δραστηριότητάς τους στη Ρωσία.

Τους τελευταίους μήνες το ρούβλι έχει χάσει το 40% της αξίας του, και παρότι αρχικά οι πωλήσεις πολυτελών αυτοκινήτων στη Ρωσία είχαν αυξηθεί λόγω αυτού, πλέον η διάθεσή τους είναι ασύμφορη για τις εταιρίες.

Η οικονομική κρίση στη Ρωσία που προκάλεσε την πτώση της αξίας του ρουβλιού ώθησε αρκετούς από τους έχοντες της χώρας στην αγορά αγαθών πολυτελείας, όπως είναι ένα αυτοκίνητο. Σίγουρα η απόκτηση ενός καλού αυτοκινήτου είναι καλύτερο σενάριο από το να βλέπεις τα χρήματά σου να κάθονται σε έναν λογαριασμό και να χάνουν την αξία τους. Μόνο που τώρα η ισοτιμία δημιουργεί πρόβλημα στις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η πτώση του νομίσματος ουσιαστικά ψαλίδισε το κέρδος που έχουν από την πώληση κάθε αυτοκινήτου. Έτσι την περασμένη Τρίτη 16 Δεκεμβρίου πρώτη η General Motors ανακοίνωσε ότι σταματάει τη διάθεση των αυτοκινήτων της στους ντίλερ της ρωσικής αγοράς. Την ίδια μέρα το ίδιο έπραξε και η Audi, με τον όμιλο VW να δηλώνει ότι οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν και πάλι όταν καθοριστεί ένας καινούργιος τιμοκατάλογος, προσαρμοσμένος στα νέα δεδομένα.

Η Jaguar-Land Rover σταμάτησε κι αυτή τις πωλήσεις στη χώρα και ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει το θέμα την ερχόμενη Παρασκευή. Ενώ η BMW είχε φροντίσει εγκαίρως να περιορίσει τον αριθμό των αυτοκινήτων που στέλνει στη Ρωσία, ανακατευθύνοντάς τα σε άλλες αγορές, πιο επικερδείς για εκείνη.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube