Έκλεισαν αυτοκινητόδρομο στα Εμιράτα για να σώσουν γατάκι! [video]

Έκλεισαν αυτοκινητόδρομο στα Εμιράτα για να σώσουν γατάκι! [video]

Δείτε πώς οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας έπιασαν το πανικόβλητο ζωάκι και η όλη υπόθεση είχε αίσιο τέλος.

Μου έχει συμβεί και προσωπικά να ειδοποιήσω για παγιδευμένο ζώο στην Αττική Οδό και να έρθουν να το πιάσουν, όμως σε αυτή την περίπτωση οι Αρχές του Abu Dhabi έκλεισαν έναν από τους κύριους αυτοκινητοδρόμους της χώρας μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Το σχετικό video έγινε viral στο Facebook, αφού το είδαν 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι, 34.500 το μοιράστηκαν και 1.800 το σχολίασαν.

Η απομάκρυνση των παγιδευμένων ζώων είναι βέβαια θέμα οδικής ασφάλειας, αλλά είναι επίσης θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού – κι εδώ οι Άραβες έδωσαν μάθημα. 

Στο video, που πήρε πολίτης ο οποίος θέλησε να μείνει ανώνυμος, φαίνονται οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας, με πλήρη στολή έκτακτης ανάγκης, να πλησιάζουν το γατάκι που έχει μαρμαρώσει δίπλα στο διαχωριστικό τοιχίο. Ο ένας φαίνεται πως ξέρει από ζώα, καθώς δεν πλησιάζει το γατάκι κατευθείαν, αλλά κυκλωτικά και μαλακά για να μην το τρομάξει.

Την κρίσιμη στιγμή το γραπώνει κι αυτό φαίνεται να καταλαβαίνει πως έχει καλό σκοπό, αφού δεν αντιστέκεται.

Η Gulf News λέει ότι η Πολιτική Προστασία του Abu Dhabi αντιμετωπίζει τα περιστατικά του είδους πάντα με απόλυτη σοβαρότητα. Ενδεικτικό είναι ότι έκλεισε Πέμπτη πρωί τον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο, τον Salam Street, που είναι ο μακρύτερος στα Εμιράτα και τα διασχίζει παράλληλα με την ακτή του Περσικού Κόλπου.

[Πηγή: Gulf News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube