Έκανε τον Κινέζο! [video]

Έκανε τον Κινέζο! [video]

Με δύο τεζαρισμένους στην άσφαλτο, μια δρασκελιά μακριά από σένα, εσύ θα τσεκάριζες πρώτα και μόνο το αυτοκίνητο, εκτιμώντας τη ζημιά του;

Βλέποντας διάφορα video με δυστυχήματα, προερχόμενα από διάφορες χώρες, αντιλαμβάνεσαι ποια είναι κατά πλειονότητα η ιδιοσυγκρασία ενός λαού.

Για παράδειγμα, δεν υπάρχει video με αυτοκινητικό συμβάν και τραυματισμό στη Ρωσία -και είναι πολλά αυτά- που διερχόμενοι και αντιδιερχόμενοι να μην σπεύδουν να σταματήσουν για να παράσχουν όποια βοήθεια μπορούν. Υποπτεύομαι ότι στη Ρωσία, ο ίδιος τύπος που σε περιστατικό βίας στο δρόμο θα σε γρονθοκοπούσε ανελέητα, ο ίδιος θα έτρεχε με αυταπάρνηση να σε απεγκλωβίζει από το στραπατσαρισμένο αυτοκίνητο.

Στην Κίνα, πάλι κατά πλειονότητα, τα αιματηρά αυτοκινητικά συμβάντα αφήνουν παγερά ασυγκίνητους τους γύρω, με μια τελείως υλιστική και υπολογιστική προσέγγιση της κατάστασης, ακόμα κι όταν είναι εμπλεκόμενοι.

Πάρτε για παράδειγμα το video του θέματός μας. Το μαύρο αυτοκίνητο σβουρίζει στη βροχή και παρασύρει δύο αναβάτες, ένα ζευγάρι, πάνω σε ένα σκούτερ (;) που περιμένουν κάτω από την ομπρέλα τους (!) στο μυχό της συμβολής δύο δρόμων ταχείας κυκλοφορίας, ακριβώς στην κορυφή της νησίδας ασφαλείας. Προφανώς και παρανόμως, οι άνθρωποι ερχόμενοι από τον αριστερό δρόμο, περιμένουν να «καθαρίσουν» οι τρεις λωρίδες του δεξιού για να πιάσουν τη δεξιά λωρίδα ή να τον διασχίσουν.

Το χτύπημα τους αφήνει και τους δύο αναίσθητους –το λιγότερο- στην άσφαλτο, με τη μοτό τους να σέρνεται να χτυπά επιπόλαια πίσω και πλάγια ένα αυτοκίνητο. Ο οδηγός του, που θα δείτε με το κόκκινο μπλουζάκι, σταματά βγαίνει δύο φορές έξω από το αυτοκίνητο για να εκτιμήσει τη ζημιά στο αυτοκίνητο, χωρίς καν να ρίχνει ματιά στους ημιθανείς αναβάτες. Αλλά και οι διερχόμενοι το μόνο που κάνουν είναι απλώς να παρακάμπτουν το σταματημένο αυτοκίνητο, τη μοτό και τα κορμιά, συνεχίζοντας απτόητοι το δρόμο τους.

Ο άνθρωπος που εμφανίζεται με την γαλάζια ομπρέλα στο 1:39 είναι πιθανότατα ο οδηγός-«δράστης» του μαύρου αυτοκινήτου. Που κι αυτός δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για την τύχη των δύο τραυματιών. Μάλλον θα προσεύχεται να είναι νεκροί, μπας και της σκαπουλάρει ανέξοδα.

[Πηγή liveleak]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube