Έχεις πακέτο, μια κλεμμένη BMW X6

Έχεις πακέτο, μια κλεμμένη BMW X6

Ένας Ρουμάνος πέρασε από τα σύνορα τριών χωρών πριν αποκαλυφθεί ότι κουβαλούσε μια ολόκληρη κλεμμένη BMW X6 μέσα στο βαν του.

Με τα σύνορα των χωρών της κεντρικής Ευρώπης να είναι πλέον ελεύθερα είναι εύκολο να περάσεις κουβαλώντας οτιδήποτε. Κάπως έτσι ένας Ρουμάνος κλέφτης πέρασε από τρεις χώρες με μια αποσυναρμολογημένη BMW X6 στον χώρο φόρτωσης του βαν του, πριν συλληφθεί τελικά στην Ουγγαρία.

Η συγκεκριμένη BMW X6 είχε κλαπεί λίγο καιρό πριν από την Ιταλία. Αφού διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη φορτώθηκε σε ένα βαν Volkswagen LT και ξεκίνησε το ταξίδι της για τη Ρουμανία, όπου θα πωλούνταν τα ανταλλακτικά. Το βαν πέρασε ανενόχλητο από την Ιταλία στην Αυστρία και από εκεί στη Σλοβενία και στη συνέχεια στην Ουγγαρία. Δεν του έγινε κανένας έλεγχος, αφού η συνθήκη του Σένγκεν επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία και διακίνηση αγαθών μεταξύ των κρατών αυτών.

Η Ρουμανία όμως είναι εκτός Σένγκεν, οπότε οι ουγγρικές αρχές έλεγξαν το μπλε βαν λίγο πριν αυτό περάσει τα σύνορα στο Nagylak. Και με μια διασταύρωση στοιχείων διαπίστωσαν ότι η αποσυναρμολογημένη BMW Χ6 ήταν κλεμμένη. Ο οδηγός του βαν συνελήφθη, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο ο ίδιος να είναι και ο εγκέφαλος της επιχείρησης. Πρόκειται μάλλον για έναν απλό «εργαζόμενο» των κυκλωμάτων που κλέβουν αυτοκίνητα από τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης και τα πουλάνε για ανταλλακτικά ανατολικότερα.

Υπενθυμίζουμε ότι ενώ η BMW X6 χρειάστηκε να υποστεί κάποιες μετατροπές για να χωρέσει σε ένα τέτοιο βαν, το Peel P50, το μικρότερο αυτοκίνητο του κόσμου, μπορεί να μπει ολόκληρο και να κάνει και αναστροφή.



[Πηγή: Jalopnik]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube