Έφυγε ο πατέρας του Batmobile, ο ελληνικής καταγωγής George Barris

Έφυγε ο πατέρας του Batmobile, ο ελληνικής καταγωγής George Barris

O George Barris, o εμβληματικός καροσερίστας και δημιουργός του τηλεοπτικού Batmobile πέθανε πλήρης ημερών, σε ηλικία 89 ετών.

Ο George Barris (γεννημένος ως George Salapatas, καθώς ο πατέρας του ήταν Έλληνας μετανάστης από τη Χίο) ήταν ο δημιουργός του ενός και μοναδικού muscle car που οδηγούσε ο Batman, του Batmobile (Lincoln Futura). Αλλά σχεδίασε και έφτιαξε αρκετά ακόμη οχήματα για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και ήταν ένας θρύλος για την αυτοκινητική κουλτούρα του Los Angeles.   

Τo θάνατο George Barris ανέφερε ο γιός του Brett, με ένα ιδιωτικό ποστ στο Facebook που κυκλοφόρησε μέσω ενός αριθμού κοινοποιήσεων: «Συγνώμη που χρειάζεται να ποστάρω ότι ο πατέρας μου, ο θρυλικός βασιλιάς αυτοκινητικών ιδιοκατασκευών, George Barris, μετακόμισε στο μεγάλο γκαράζ στον ουρανό. Έφυγε ήσυχα στον ύπνο του στις 02:45. Ήταν μαζί με την οικογένειά του και στην άνεση του σπιτιού του. Έζησε τη ζωή του με τον τρόπο που ήθελε μέχρι το τέλος».

Γνωστός ως ο «original King of Kustomisers» σύμφωνα με το website του, ο Barris ήταν επίσης ο δημιουργός αυτοκινήτων όπως ο «ΚΙΤΤ» από τον «Ιπππότη της Ασφάλτου» και των δύο αυτοκινήτων στη σειρά «The Munsters» που δεν έχει προβληθεί στην Ελλάδα.

Στην προσωπική συλλογή αυτοκινήτων που διατηρούσε, μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο «General Lee» από τη σειρά «The Dukes of Hazzard», η Black Beauty (Chrysler Imperial 1966) από τo Green Hornet, την ομώνυμη αμερικανική σειρά με το μασκοφόρο διώκτη του εγκλήματος και το Monkee Mobile (Pontiac GTO 1966) από την τηλεοπτική σειρά «The Monkees».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube