Έφτιαξε το δικό του Mitsubishi Evo VI Tommi Mäkinen Edition ξεκινώντας από ένα απλό Lancer!

Έφτιαξε το δικό του Mitsubishi Evo VI Tommi Mäkinen Edition ξεκινώντας από ένα απλό Lancer!

Το project διήρκεσε 12 ολόκληρα χρόνια όμως το αποτέλεσμα αποζημιώνει.

Πριν από 12 χρόνια, ο Brent Coleman αγόρασε το πρώτο του αυτοκίνητο, ένα τετράπορτο Mitsubishi Mirage πέμπτης γενιάς (γνωστό στην Ευρώπη ως Lancer) με έναν πολύ φιλόδοξο στόχο - να φτιάξει το δικό του Mitsubishi Evo VI Tommi Mäkinen Edition! Μπορεί να ακούγεται τρελό, όμως ο Αμερικανός κατάφερε να ολοκληρώσει το project και πλέον οδηγεί μια από τις πιο θρυλικές ιαπωνικές "φτερούγες".

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η επιλογή του μεταχειρισμένου Mirage (Lancer) δεν ήταν τυχαία, καθώς το αυτοκίνητο μοιράζεται το σασί του με το Evo VI. Λόγω αυτής της συγγένειας, μια μετατροπή είναι εφικτή - τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο - μιας και τα περισσότερα μέρη του αμαξώματος (προφυλακτήρες, καπώ, φουσκωμένα φτερά, φώτα, αεροτομή κτλ) και τους εσωτερικού (ταμπλό, τιμόνι κτλ) ενός Evo VI μπορούν να "κουμπώσουν" πάνω στο απλό Lancer.

Πέρα από τις αισθητικές επεμβάσεις όμως, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι οι εκτενέστατες μετατροπές που απαιτούνται στα μηχανικά μέρη, έτσι ώστε το προσθιοκίνητο Lancer να μεταμορφωθεί σε Evo VI με νέο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ, ανάρτηση, αντιστρεπτικές, τιμόνι, φρένα και φυσικά το σύστημα τετρακίνησης αγωνιστικών προδιαγραφών!

«Πάντα ήθελα ένα Evo V ή Evo VI και με το που διαπίστωσα πως έχουν το ίδιο σασί με το Mirage (Lancer), απλά έπρεπε να το αποκτήσω, χωρίς να με ενδιαφέρει πόσο δύσκολο θα ήταν. Εντόπισα τα σωστά ανταλλακτικά Evo VI από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του εσωτερικού, του αμαξώματος, του κινητήρα, ακόμα και του πατώματος έτσι ώστε να ενσωματώσω το σύστημα τετρακίνησης.»

Όπως αναφέρει στο TheDrive ο Brent, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον αποθάρρυναν, λέγοντάς του πως δεν θα τα καταφέρει, ή ότι η διαδικασία θα του κοστίσει περισσότερο από το να αγόραζε ένα Evo. Εκείνος όμως δεν πτοήθηκε καθώς ήταν αποφασισμένος να πετύχει και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέσα σε αυτά τα 12 χρόνια, σήμερα δηλώνει περήφανος για το - σχεδόν έτοιμο - Evo VI Tommi Mäkinen Edition που βρίσκεται παρκαρισμένο στο γκαράζ του. 

Στα παρακάτω album μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικασία μετατροπής από τις φωτογραφίες του ιδιοκτήτη:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today is the @radwoodofficial Virtual Car Show, and I couldn’t think of a better entry (and glow up) than my 1998 Mitsubishi Mirage to Evo 6 TME build. Check out the slideshow for my build progress over the years. #VRadwood #RadAtHome #evo6 #evo6tme #builtnotbought

A post shared by Brent Coleman (@brentcoleman) on

 

[Πηγή: Brent Coleman μέσω TheDrive.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube