Αγόρι 12 χρονών οδηγεί για 1.300 km πριν το συλλάβει η Αστυνομία

Αγόρι 12 χρονών οδηγεί για 1.300 km πριν το συλλάβει η Αστυνομία

Το νεαρό αγόρι ξεκίνησε από το Kendall και σχεδίαζε να φτάσει στο Perth, διασχίζοντας όλη την Αυστραλία, αλλά τον πρόδωσε ο προφυλακτήρας του αυτοκινήτου.

Ένα 12χρονο αγόρι, που προσπάθησε να διασχίζει την έρημη ηπειρωτική Αυστραλία, κάλυψε περίπου 1.300 km πριν τον σταματήσει η Τροχαία Εθνικών Οδών, αναφέρουν τοπικά μίντια.

Σύμφωνα με το Australian Associated Press, το αγόρι προσπαθούσε να ολοκληρώσει ένα επικό ταξίδι 4.000 km από το Kendall, στη New South Wales, στο Perth, στη Δυτική Αυστραλία, όταν η προσπάθειά του αυτή ανεκόπη από την Τροχαία στο Broken Hill, στο δυτικό άκρο της New South Wales, το Σάββατο το πρωί.

«Πήρε το οικογενειακό αυτοκίνητο», είπε η επιθεωρητής Kim Fehon. «Οι γονείς του ανέφεραν την εξαφάνισή του αμέσως μόλις έφυγε από το σπίτι, οπότε τον αναζητούσαμε». Από την  Αστυνομία είπαν ότι σταμάτησαν το νεαρό επειδή παρατήρησαν ότι σερνόταν ο προφυλακτήρας του αυτοκινήτου. «Προφανώς, το αγόρι θα είχε κάποιο ατύχημα ενώ οδηγούσε», είπε η επιθεωρητής Fehon.

Το αγόρι συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Broken Hill για ανάκριση πριν παραδοθεί στους γονείς του. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί αποφάσισε να κάνει ένα τέτοιο απαιτητικό ταξίδι, αλλά να σημειώσουμε ότι χρειάζεται περίπου 40 ώρες οδήγησης χωρίς διακοπή για να καλυφθεί η απόσταση αυτή με αυτοκίνητο.

Κι ενώ το αγόρι περιεγράφη από κάποιους ως «τοπ οδηγός» στα social media, η Αστυνομία λέει ότι ο νεαρός, που αντιμετωπίζει κατηγορίες βάσει της νομοθεσίας για τους ανηλίκους, δεν πρέπει να επαινείται. «Όχι μόνο έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο, αλλά και τη ζωή των τριγύρω του», προσέθεσε η επιθεωρητής Fehon. «Ήταν τυχερός που διέφυγε τον κίνδυνο [από το ατύχημα]. Αλλά το ίδιο τυχερός ήταν και όλος ο κόσμος  στο δρόμο από το Kendall στο Cobar. Είχαν επίσης κι αυτοί την τυχερή τους μέρα».

[Πηγή Esquire (UK)]

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube