Η Ford παρατείνει την παραγωγή του GT

Η Ford παρατείνει την παραγωγή του GT

Λόγω της πολύ αυξημένης ζήτησης, η Ford θα κατασκευάσει τελικά άλλα 350 GT, πλέον των 1.000 που ήταν αρχικά προγραμματισμένα.

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του GT θα παραταθεί για περίπου δύο χρόνια ακόμα.

Ο σκοπός δεν είναι άλλος από το να καλυφθεί ένα μικρό μέρος της τεράστιας ζήτησης για το
supercar, η οποία μέχρι πρότινος ξεπερνούσε την παραγωγή κατά 600%.

Αρχικά ο προγραμματισμός για το ανθρακονημάτινο μοντέλο με τους 655 ίππους (το οποίο δοκιμάζουμε στο
DRIVE #264 που βρίσκεται στα περίπτερα) και την ενεργή αεροδυναμική έκανε λόγο για 1.000 «κομμάτια», η παραγωγή των οποίων έχει ξεκινήσει από το Δεκέμβριο του 2016. Μόνο που τώρα η παραγωγή θα ολοκληρωθεί το 2022 και όχι το 2020 όπως αρχικά ήταν προέβλεπε το πλάνο.

Στο διάστημα αυτό θα παραχθούν επιπλέον 350
GT, για τα οποία το παράθυρο των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανοίξει στις 8 Νοεμβρίου. Σχετικά με αυτό, ο Hermann Salenbauch, διευθυντής της Ford Performance δήλωσε: «Η ανταπόκριση για το GT ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Και με την επιπλέον παραγωγή θα ικανοποιήσουμε περισσότερους ανθρώπους, χωρίς να αλλοιώσουμε καθόλου το “exclusivity” του μοντέλου. Τα εν λόγω 350 αυτοκίνητα αφορούν στην Ευρώπη, όπου ήδη 80 ιδιοκτήτες έχουν παραλάβει το δικό τους».

Οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο
FordGT.com και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα συνεργαστούν με την υπηρεσία Ford GT Concierge Service προκειμένου να εξατομικεύσουν απόλυτα το GT τους.

Να θυμίσουμε ότι μιλάμε για ένα έργο τέχνης που φτιάχνεται στο χέρι, στο εργοστάσιο της εταιρείας Multimatic στον Καναδά και με ρυθμό που αγγίζει τα 1.000 κομμάτια το χρόνο.

[Πηγή:
Auto Express.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube