Δύσμοιρο, Focus RS! [video]

Δύσμοιρο, Focus RS! [video]

Όταν βλέπετε αυτό το Ford Focus RS να συνθλίβεται στα «σαγόνια» το γερανού του διαλυτηρίου μην μας πείτε ότι δεν θα σας πιάνει η ψυχή σας.

Αν ύστερα από τη φωτογραφία του ανοίγματος σας έχει απομείνει στάλα ψυχή, μπορείτε να συνεχίσετε και να δείτε το συνημμένο video. Και να σκεφτείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε εσείς με αυτό το μπλε Focus RS αν το είχατε δικό σας.

Δεν χρειάζεται όμως να φρικάρετε. Αποτελεί πάγια τακτική των εταιρειών, πολλά από τα κομμάτια προ-παραγωγής ενός μοντέλου να έχουν σύντομο βίο και τελικά αυτή τη μοίρα. Το Focus RS που βλέπετε, όπως και το Focus ST που ακολουθεί στο video, είναι προφανώς τέτοια. Αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό που έχει προδιαγράψει το εργοστάσιο για την πώλησή τους ως ΙΧ, οπότε κατά την εταιρεία -ενδεχομένως και κατά το νόμο- δεν είναι street legal. Ή μπορεί να έχουν υποβληθεί σε σκληρά τεστ αντοχής και αξιοπιστίας που ισοδυναμούν με κύκλο ζωής, οπότε η εταιρεία κρίνει ότι χρήζουν καταστροφής.

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως ανέφερε πριν από χρόνια το Autoweek, δωρίζουν μερικά από τα ακατάλληλα προς πώληση αυτοκίνητα προ-παραγωγής σε προγράμματα μηχανολογίας σε πανεπιστήμια. Οπότε κάποια από αυτά είναι τα τυχερά που ακολουθούν «ακαδημαϊκή» καριέρα και κάποια άλλα, δύσμοιρα συνθλίβονται με αλγεινό τρόπο κι εμείς καθόμαστε άναυδοι να τα βλέπουμε να ξεψυχούν.

Ο Θεός των αυτοκινήτων ας αναπαύσει την ψυχή τους… 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube