Δύο νέες Lambo Huracán LP 610-4, περιπολικά της ιταλικής Αστυνομίας

Δύο νέες Lambo Huracán LP 610-4, περιπολικά της ιταλικής Αστυνομίας

Οι δύο νέες Lamborghini Huracán LP 610-4 έρχονται για να αντικαταστήσουν τις γερασμένες Gallardo της ιταλικής Αστυνομίας.

Οι δύο Lamborghini Huracán LP 610-4 της ιταλικής Αστυνομίας δεν αποτελούν αυτοκίνητα επίδειξης όπως τα αντίστοιχα σούπερκαρ της Αστυνομίας του Dubai.

Αντίθετα, βαμμένες στον παραδοσιακό γαλάζιο-άσπρο χρωματισμό της Polizia di Stato, οι δύο Huracán LP 610-4 είναι εξοπλισμένες με «Proof Video Data System» που με τη χρήση κάμερας και υπολογιστή καταγράφει ύποπτες δραστηριότητες.

Επιπλέον οι Lambo αυτές είναι εξοπλισμένες με βάση στήριξης όπλου, ασύρματο και μεγαφωνική εγκατάσταση για να ειδοποιούνται οι ελεγχόμενοι οδηγοί και ακουστικά για να κάνουν στην άκρη. Ο ειδικός εξοπλισμός των Huracán της Polizia δεν τελειώνει εδώ, Υπάρχει ακόμη απινιδωτής, αλλά και ειδικό ψυγείο για μεταφορά ανθρώπινων μοσχευμάτων.



Κατά τα λοιπά, τα υπόλοιπα παραμένουν τα γνωστά. Το 5,2λιτρο μοτέρ V10 της Huracán αποδίδει μέγιστη ισχύ 610 PS και μέγιστη ροπή 57,1 kgm, και συνδυάζεται με 7άρι διπλόδισκο σασμάν και τετρακίνηση.

Σε δήλωσή του, ο Stephan Winkelmann, διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini είπε: «Έχουμε μια ισχυρή και υγιή σχέση με την ιταλική Αστυνομία. Η νέα Lamborghini Huracán κυριαρχεί ανάμεσα στα κορυφαία ιταλικά σπορτσκάρ και είμαστε περήφανοι που την προμηθεύουμε στην ιταλική Αστυνομία για να φέρει σε πέρας ειδικές αποστολές που αναλαμβάνουν τα περιπολικά της».



Τα συναισθήματά του με δήλωση εξέφρασε και ο νομάρχης Alessandro Pansa, επικεφαλής της ιταλικής Αστυνομίας, που σημείωσε: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, καθώς δύο ιταλικά διακριθέντα αυτοκίνητα συναντούν και δυναμώνουν την συνεργασία των δύο μερών που ξεκίνησε το 2004 με τη Lamborghini Gallardo. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η ιταλική Αστυνομία χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο στην πρόληψη του εγκλήματος και στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας».

[Πηγή Lamborghini]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube