To drift και πώς να το φωτογραφίσετε [video]

To drift και πώς να το φωτογραφίσετε [video]

To να φωτογραφίζεις και να φιλμάρεις αυτοκίνητα την ώρα που ντριφτάρουν είναι ένα μπαλέτο για δύο που απαιτεί χέρια και ατσάλινα νεύρα.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς οι φωτογράφοι και κάμεραμεν παίρνουν τις φοβερές εικόνες και τα συναρπαστικά πλάνα από drift cars που ντριφτάρουν με μεγάλη ταχύτητα;

Ο Matt Farah μας τα εξηγεί όλα, παίρνοντάς μας για μια βόλτα με το camera car του, μαζί με τον επαγγελματία φωτογράφο και αρχισυντάκτη του Speedhunters, Larry Chen, ενώ κυνηγούν την τέλεια φωτογραφία διαφόρων drift cars κορυφαίου επιπέδου.

Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει ευτυχώς κάνει τη δουλειά αυτή πιο εύκολη και πολύ πιο ασφαλή, καθώς το camera car του Farah είναι μια BMW M2 και ο Larry δεν χρειάζεται να κρεμιέται από τα παράθυρα κρατώντας σφιχτά τη φωτογραφική του μηχανή. Τώρα η κάμερα είναι τοποθετημένη στο καπό και ο φωτογράφος την ενεργοποιεί με ασύρματο τηλεχειριστήριο, καθισμένος και δεμένος στο μπάκετ του.

Οι The Smoking Tire” χρησιμοποιούν το δοκιμασμένο τους διπλό φορμά One Take” με το παράθυρο για να μας δείξουν τι γίνεται μέσα στο camera car την ώρα που ακολουθούν και φωτογραφίζουν τον επαγγελματία drifter, Ryan Tuerck, σε δράση με το Scion FR-S (αμερικάνικη Toyota GT86) του των 600 ίππων.

Δείτε λοιπόν το εντυπωσιακό video, αλλά και τις στιγμές που απαθανάτισε ο Larry με τη φωτογραφική του μηχανή:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube