Douglas Valley Breakers: Ένα νεκροταφείο υπεραυτοκινήτων

Douglas Valley Breakers: Ένα νεκροταφείο υπεραυτοκινήτων

Στο Wigan του Ην. Βασιλείου υπάρχει ένα ανακυκλωτήριο αυτοκινήτων γεμάτο με Porsche, Ferrari, Lotus και Σία που αναπολούν τις μέρες της δόξας τους.

Για κάθε φίλο του αυτοκινήτου, ένα αγαπημένο μοντέλο σε θλιβερή κατάσταση που περιμένει τον θάνατό του στο διαλυτήριο, είναι δυσάρεστο θέαμα. Πόσω δε μάλλον… πολλά.

Όσο ποθητό κι αν είναι όμως ένα αυτοκίνητο όταν λειτουργεί κανονικά, κάλλιστα μπορεί να γίνει σκέτος μπελάς για τον ιδιοκτήτη του όταν, λόγω ανεπανόρθωτης βλάβης ή συνηθέστερα λόγω εμπλοκής σε κάποιο ατύχημα, η επισκευή του είναι αδύνατη ή ασύμφορη. Ακόμα και Ferrari, Porsche κ.λπ. μπορούν να πάνε «για πέταμα» με μια χοντρή ζημιά, ειδικά αν δεν πρόκειται για κάποιο υπερσπάνιο μοντέλο περιορισμένης παραγωγής.

Στο Ην. Βασίλειο, υπάρχει τουλάχιστον μια μάντρα που φαίνεται πως έχει αποκτήσει κάποιου είδους εξειδίκευση στη διαχείριση υπεραυτοκινήτων μετά θάνατον. Ονομάζεται Douglas Valley Breakers και βρίσκεται στο Wigan, λίγο έξω από το Manchester. Στις εγκαταστάσεις της βρίσκονται προσεκτικά τοποθετημένα κουφάρια από μέχρι πρότινος αξιοζήλευτα αυτοκίνητα. Μεταξύ αυτών υπάρχουν Porsche 911, 928 και Boxster, Lotus Elan και Esprit, TVR Cerbera και Tuscan, Bentley Flying Spur και Continental, πολλά ακριβά μοντέλα των BMW και Mercedes-Benz, αλλά και κάποιες Ferrari.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ραγίζει καρδιές η ανακύκλωση BMW [video]

Πρόκειται για αυτοκίνητα τα οποία έχουν υποστεί τόσο σοβαρές ζημιές, που το ενδεχόμενο επισκευής και επανακυκλοφορίας τους έχει αποκλειστεί εντελώς, ενώ το καθένα από αυτά κρύβει τη δική του θλιβερή ιστορία. Ο συντάκτης του Petrolicious που βρέθηκε εκεί εντόπισε μια Ferrari Testarossa με εντελώς κατεστραμμένο εμπρός μέρος. Την F355 Spider που είχε καταστραφεί ολοσχερώς σε ένα Gumball 3000. Μια Bentley Continental που φαίνεται μια χαρά εξωτερικά, αλλά ανοίγοντας την πόρτα διαπιστώνεις ότι εσωτερικά έχει καταστραφεί από φωτιά που ξεκίνησε από τον κινητήρα.

Για να ξεπεράσει κάποιος το δυσάρεστο θέαμα, ίσως πρέπει να δει τη θετική πλευρά. Δηλαδή το ότι από αυτά τα άτυχα αυτοκίνητα προκύπτουν φτηνά ανταλλακτικά που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες άλλων, αντίστοιχων αλλά λειτουργικών μοντέλων, να τα συντηρήσουν για μερικά χρόνια ακόμη. Αλλά και εξαρτήματα τα οποία μπορείς να αποκτήσεις για να διακοσμήσεις το σπίτι ή το γκαράζ σου. Σκέφτεστε καλύτερο διακοσμητικό κήπου από τη στραβωμένη ζάντα μιας Testarossa;

[Πηγές: Petrolicious, Douglas Valley Breakers]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube