Δοκιμάζεται Volkswagen Arteon R με 400+ άλογα

Δοκιμάζεται Volkswagen Arteon R με 400+ άλογα

Η γκάμα των Volkswagen R επεκτείνεται με την προσθήκη του Arteon, με ένα πολύ ισχυρό κινητήρα VR6.

Η γκάμα των μοντέλων Volkswagen R επεκτείνεται. Φαίνεται να υπάρχει αρκετό χρήμα εκεί έξω, διαθέσιμο για σπορ εκδόσεις συμβατικών κατά τα άλλα μοντέλων. Το πρώτο δείγμα αυτής της νέας γενιάς θα είναι το Tiguan R, μάλλον με έναν 2.5 TSI δανεικό από την Audi, με απόδοση κοντά στους 400 ίππους.

Οι φήμες που αφορούν στο Arteon R κάνουν λόγο για έναν ακόμη ισχυρότερο  τρίλιτρο VR6. Χώρος κάτω από το καπό υπάρχει. Ενώ και η εμφάνιση του κατά γενική ομολογία πιο όμορφου Volkswagen της σύγχρονης (και όχι μόνο) εποχής υποστηρίζει ένα τέτοιο concept. Δεν είναι έκπληξη η πληροφορία για μια ισχυρότερη έκδοση. Η είδηση, αν αποδειχθεί έγκυρη η πληροφόρηση, έχει να κάνει με την προσθήκη ενός νέου κινητήρα στην πλατφόρμα, πέρα από αυτούς που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. Το μόνο αυτοκίνητο σε πλατφόρμα MQB με VR6 κινητήρα είναι το Atlas με 3,6 λίτρα και 280 ίππους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Volkswagen Arteon 2.0 TDI 150 PS DSG

Πάντως ο Martin Hube, εκπρόσωπος της VW σε ότι αφορά την ανάπτυξη νέων μοντέλων, είχε δηλώσει στο Car Throttle που έβγαλε το θέμα ότι υπάρχει και δοκιμάζεται ένα πρωτότυπο Arteon με κινητήρα 410 ίππων: «Είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον project. Το έχουμε συνδυάσει με την τελευταία γενιά του συστήματος τετρακίνησης Haldex, που στέλνει περισσότερη δύναμη πίσω. Θα είναι ένα πολύ διασκεδαστικό και ευχάριστα ρυθμίσιμο πλαίσιο» δήλωσε ο Hube. Βέβαια, το γεγονός ότι υπάρχει ένα πρωτότυπο και δοκιμάζεται δεν σημαίνει ότι η VW θα το εγκρίνει κιόλας για παραγωγή. 

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube