Διώροφο λεωφορείο στην υπηρεσία του Νόμου [video]

Διώροφο λεωφορείο στην υπηρεσία του Νόμου [video]

Η τροχαία του Devon στο Ην. Βασίλειο χρησιμοποιεί ένα κλασικό διώροφο λεωφορείο για να εντοπίσει όσους οδηγούν χωρίς ζώνη ή κρατούν κινητό.

Η αλήθεια είναι ότι όταν μιλάς στο κινητό προλαβαίνεις να το κατεβάσεις εγκαίρως όταν εντοπίσεις ένα περιπολικό. Τι γίνεται όμως αν οι αστυνομικοί βρίσκονται σε ένα πιο αδιάφορο όχημα και σε κοιτούν... αφ’ υψηλού;

Αυτό σκέφτηκε η Αστυνομία του Devon, οπότε επιστράτευσε ένα double-decker, δηλαδή το κλασικό κόκκινο διώροφο λεωφορείο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Λονδίνου. Από τον επάνω όροφο, οι αστυνομικοί μπορούν να εντοπίζουν πανεύκολα όποιον οδηγεί χωρίς να φοράει ζώνη ή μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 81 σούπερκαρ κατέσχεσε η Αστυνομία για κόντρες

Η μέθοδος φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα, αφού μέσα σε λιγότερες από δύο ημέρες στους δρόμους του Plymouth δόθηκαν κλήσεις σε 130 οδηγούς και αναβάτες. Οι 39 εξ αυτών έγραφαν μήνυμα ή χάζευαν στο διαδίκτυο, ενώ άλλοι 36 οδηγούσαν χωρίς ζώνη. Άλλα 53 άτομα κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα, ενώ στα περίεργα των ελέγχων, βρέθηκαν δύο άτομα που οδηγούσαν υπό την επήρεια ναρκωτικών, και κατασχέθηκαν δύο ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικοί που διαπιστώνουν την παράβαση βέβαια δεν θα ήταν και πολύ πρακτικό να πρέπει να φροντίσουν και για την επίδοσή της. Αντίθετα, ειδοποιούν το... προσωπικό εδάφους, δηλαδή τους συναδέλφους τους με μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο, οι οποίοι αναλαμβάνουν να σταματήσουν τον παραβάτη. Το μέτρο κρίθηκε επιτυχημένο, οπότε σύντομα θα επαναληφθεί.

[Πηγή: Car Throttle]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube