Dieselgate: Η Opel ερευνάται από τις γερμανικές αρχές

Dieselgate: Η Opel ερευνάται από τις γερμανικές αρχές

Τρία μοντέλα της εταιρείας είναι ύποπτα, κατά την KBA, για αναστολή λειτουργίας του συστήματος διαχείρισης των καυσαερίων κατά την οδήγηση.

Dieselgate, επεισόδιο Νο... δεν μετράμε πια. Ύστερα από την Audi πριν από λίγες εβδομάδες για τα A6 και A7, αυτή τη φορά είναι η Opel στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών. 

Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Γερμανίας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων -AFP: «Υπάρχει επίσημη ακρόαση εναντίον της Opel όσον αφορά τρία μοντέλα». Είπε δε ότι δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο πριν από τα τελικά αποτελέσματα της διαδικασίας.|

Τα τρία μοντέλα ντίζελ που αφορά η έρευνα των γερμανικών αρχών το Cascada, το Insignia και το Zafira. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, η ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή για τις οδικές μεταφορές KBA, που είναι και η εποπτεύουσα αρχή για το γερμανικό τομέα αυτοκινήτων, έχει «αδιάσειστα στοιχεία» για να αποδείξει ότι το σύστημα διαχείρισης καυσαερίων απενεργοποιείται τελείως κατά την οδήγηση, για λόγους που δεν μπορούν να εξηγηθούν τεχνικά».

Τα παραπάνω μοντέλα εξέπεμπαν ποσότητα οξειδίων του αζώτου ισοδύναμη με περισσότερο από δέκα φορές το επιτρεπόμενο όριο. Ωστόσο, και περιέργως, το πρόβλημα αφορούσε ένα πολύ μικρό μέρος της παραγωγής, καθώς επηρεάζει συνολικά 60.000 αυτοκίνητα. Η τρέχουσα παραγωγή δεν εγκαλείται για κάτι ανάλογο. Η Bild λέει ότι η εταιρεία ενημερώθηκε για το πρόβλημα από την KBA αυτή την εβδομάδα και ο κατασκευαστής έχει δύο εβδομάδες διορία για να παρέχει εξηγήσεις.

Να θυμίσουμε ότι, μιας και η αναφορά του εκπροσώπου έγινε στην Agence France-Presse, με το ξέσπασμα του dieselgate, πολλές εταιρείες αποτέλεσαν αντικείμενο ερεύνης στη Γαλλία με την υποψία της εξαπάτησης. Ειδικά για την Opel όμως, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, Κατανάλωσης και Καταστολής της Απάτης (DGCCRF) δεν διαπίστωσε καμία παρανομία και ως εκ τούτου δεν κίνησε καμία νομική διαδικασία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube