Διαρροή εικόνων για το SEAT Tarraco

Διαρροή εικόνων για το SEAT Tarraco

Το νέο 7θέσιο SUV της SEAT αποκαλύπτεται σε μια διαρροή εικόνων στο διαδίκτυο ενόψει της παρουσίασής του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης σε λίγες μέρες.

Διέρρευσαν στο διαδίκτυο εικόνες του νέου 7θέσιου SUV της SEAT που πήρε το όνομα Tarraco, εμπνευσμένο από ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Είναι το όνομα μιας αρχαίας ρωμαϊκής πόλης και σήμερα η ισπανική πόλη Terragona.

Το νέο μοντέλο έρχεται να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας των SUV της ισπανικής εταιρείας, πάνω από τα Ateca και Arona, προκειμένου να ανταγωνιστεί αυτοκίνητα όπως το Nissan X-Trail και βεβαίως το συγγενικό Skoda Kodiaq. Δύο φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα MQB-Coding δείχνουν το αυτοκίνητο στην τελική του μορφή. Και παρότι δεν είναι επίσημες εικόνες, δεν είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι αυτή είναι η τελική μορφή του αυτοκινήτου. Στην ουσία βλέπουμε τις αναλογίες του Kodiaq με το εμπρός και το πίσω μέρος του Ateca, με μικρές αλλαγές. Τα πλευρά διατρέχει το χαρακτηριστικό νεύρο των SEAT.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Arona 1.5 TSI Evo FR

Το Tarraco θα διατίθεται και με επταθέσια διάταξη καμπίνας, όπως και το Kodiaq άλλωστε. Το αυτοκίνητο πήρε το όνομά του μετά από… δημοψήφισμα. Περισσότεροι από 146.000 φίλοι της μάρκας πρότειναν συνολικά 10.130 ονόματα, όλα εμπνευσμένα από την ισπανική γεωγραφία. Όχι, για να μη νομίζετε ότι είναι σπαζοκεφαλιά το θέμα της ονομασίας στο Σκοπιανό…

Η SEAT προέκρινε από όλες αυτές τις προτάσεις τέσσερα ονόματα, και στην τελική ψηφοφορία το Tarraco επικράτησε με 35,52% των Alboran, Aranda και Avila.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: SEAT Ateca 1.0 TSI

Το Tarraco θα είναι το 14ο SEAT με όνομα που σχετίζεται με την Ισπανία, μια παράδοση που ξεκίνησε το 1982 με το Ronda. Το νέο ισπανικό μοντέλο θα έχει στενή σχέση με το Škoda Kodiaq -με τον ίδιο τρόπο που το Škoda Karoq είναι ένα αναθεωρημένο SEAT Ateca. Το νέο SEAT Tarraco aναμένεται στις εκθέσεις πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube