Δεν είναι παιδικό παιχνίδι. Έτσι δοκιμάζει η Nissan τη βαφή [video]

Δεν είναι παιδικό παιχνίδι. Έτσι δοκιμάζει η Nissan τη βαφή [video]

Σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων υπό κλίμακα δοκιμάζει η Nissan την αντοχή της βαφής.

Δεν χρειάζεται να είναι όλα σύνθετα και τεχνολογικά προηγμένα. Η Nissan χρησιμοποιεί αυτό το απλό σαν παιδικό παιχνίδι μίνι πλυντήριο αυτοκινήτων υπό κλίμακα για να δοκιμάσει την ποιότητα της βαφής των αυτοκινήτων της.

Η κακής ποιότητας βαφή μπορεί να προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων. Πρώτα από όλα, την αλλοίωση της εμφάνισης του αυτοκινήτου, δηλαδή ένα σοβαρό πλήγμα στην εικόνα της φίρμας καθώς τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι η ζωντανή της διαφήμιση. Πέρα από αυτό, μια αστοχία στη βαφή μπορεί να γίνει η εστία ανάπτυξης σκουριάς. Για αυτό οι δοκιμές της ποιότητας και αντοχής της βαφής είναι σημαντικές. Και έχει ενδιαφέρον ότι οι μηχανικοί της Nissan κάνουν αυτά τα τεστ σε κάτι που μοιάζει με παιδικό παιχνίδι.

Κάποιοι ιδιοκτήτες φροντίζουν να πλένουν το αυτοκίνητό τους σε πλυντήρια που κάνουν τη δουλειά στο χέρι, αν δεν το κάνουν οι ίδιοι. Πάντως τα πιο οικονομικά και γρήγορα πλυντήρια αυτοκινήτων χρησιμοποιούν το αυτοματοποιημένο τούνελ με τις περιστρεφόμενες βούρτσες. Αυτό προσομοιώνει το υπό κλίμακα μοντέλο της Nissan. Έχει το μέγεθος ενός μικρού ενυδρείου, ή μιας μηχανής pop corn. Μοντέλα υπό κλίμακα βαμμένα σε όλα τα διαθέσιμα χρώματα της γκάμας δοκιμάζονται κάτω από τη βούρτσα  που περιστρέφεται με 180 στροφές ανά λεπτό. Η τριβή από το χτύπημα του σκληρού νήματος της βούρτσας σε συνδυασμό με το φιλμ σκόνης που είναι απλωμένο πάνω στο αυτοκίνητο είναι μια σκληρή δοκιμασία για την γυαλάδα της εξωτερικής βαφής.

Πηγή Carbuzz

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube