Δείτε πώς συναρμολογείται ένας κινητήρας AMG [video]

Δείτε πώς συναρμολογείται ένας κινητήρας AMG [video]

Παρακολουθήστε την ιεροτελεστία συναρμολόγησης ενός κινητήρα AMG από την πρώτη βίδα ως την πρώτη… μιζιά.

Κάθε κινητήρας της AMG είναι ιδιαίτερος. Φτιαγμένος στο χέρι, συναρμολογημένος από την αρχή ως το τέλος από ένα μηχανικό, ο οποίος βάζει και την υπογραφή του στο σχετικό ταμπελάκι. Κάποια μοτέρ ωστόσο είναι πιο «ειδικές περιπτώσεις».

Κάθε μηχανικός που προσλαμβάνεται στην AMG περνά 3ετή εκπαίδευση και ένα δεύτερο πιο εξειδικευμένο «μεταπτυχιακό» στάδιο. Όμως μόλις τέσσερις μηχανικοί έχουν εκπαιδευτεί στο ανώτερο επίπεδο που τους επιτρέπει να αναλάβουν το πλέον υπεύθυνο πόστο, στη συναρμολόγηση αυτών των δύο πιο ξεχωριστών κινητήρων. Δύο είναι αφοσιωμένοι στο αγωνιστικό V8 μοτέρ της AMG GT3 και άλλοι δύο στoν V12 της Huyara. Μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει και τα δύο, ονομάζεται Michael Kubler και μάλλον είναι ο πολυτιμότερος στο εργοστάσιο του Affalterbach

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG GT S με το πλάι [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG C63 S [video]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 50 χρόνια AMG σε ένα video

Οτιδήποτε αφορά αυτούς τους δύο κινητήρες είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Η πολυπλοκότητά τους, η σημασία τους για το πρεστίζ της φίρμας, οι ώρες που χρειάζονται για την κατασκευή τους. Ενώ μερικές ώρες αρκούν για έναν 4λιτρο V8 σαν αυτόν που χρησιμοποιεί η C63 (με συμβατικό κάρτερ) ή η AMG GT (με ξηρό κάρτερ), το αγωνιστικό μοτέρ της GT3 χρειάζεται δυόμιση μέρες. Εκτός από την ίδια την κατασκευή, υπομονή απαιτεί και η επικοινωνία με την FIA, στην οποία υποβάλλονται τα αναλυτικά του στοιχεία προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία παραβίασης των κανονισμών της κατηγορίας GT3.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube