Δείτε το ηλεκτρικό Aspark Owl να κάνει το 0-100 km/h σε 1,9” [video]

Δείτε το ηλεκτρικό Aspark Owl να κάνει το 0-100 km/h σε 1,9” [video]

To ιαπωνικό, τετρακίνητο hypercar είναι –και με τη βούλα– το πιο γρήγορο σε επιτάχυνση αυτοκίνητο του κόσμου.

Η Aspark παρουσίασε το Owl τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Έκθεση της Φρανκφούρτης. Και είχε από τότε εκφράσει τη φιλοδοξία να κάνει το 0-100 km/h σε κάτω από 2”.

Tώρα, το Gigazine ανέβασε στο YouTube ένα video που δείχνει το Owl να πιάνει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 1,9”. Πιο γρήγορα δηλαδή απ’ όσο ισχυρίζεται η Tesla για το νέο της Roadster, που υποτίθεται ότι πιάνει τα 60 mph (0-96,5 km/h) σε 1,9”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Tesla: Το νέο Roaster θα σπάσει όλα τα ρεκόρ επιτάχυνσης [video]

Στο video, η δοκιμή επιτάχυνσης ξεκινά στο σημείο 1’ 06” και η απόδειξη μέσω της εκτύπωσης από τα όργανα έρχεται στο 3’ 17”. Εντυπωσιακό είναι το ότι η δοκιμή έγινε στο προαύλιο του εργοστασίου, όπου το hypercar κατάφερε να επιταχύνει και να φρενάρει σε ελάχιστα μέτρα.

Το Owl έχει μικρές διαστάσεις, μόλις 99 cm σε ύψος, και είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανθρακόνημα. Και μπορεί το κινητήριο σύστημά του να αποδίδει «μόνο» 430 ίππους και 78 kgm ροπής, αλλά το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 862 kg.

Η μόνη διαφορά ανάμεσα στο συγκεκριμένο Owl και αυτό που «μπορούμε» εμείς να αγοράσουμε είναι στα λάστιχα. Εδώ, το αυτοκίνητο φορούσε ειδικά σλικ της Hoosier, τα οποία είχαν και προθερμάνει. Όμως οι Ιάπωνες θέλουν να επαναλάβουν τη δοκιμή με κανονικά λάστιχα, ελπίζοντας να πετύχουν τον ίδιο χρόνο.

Το Aspark Owl μπορεί να είναι οριακά ταχύτερο από το Tesla Roadster, όμως η διαφορά τιμής τους είναι αβυσσαλέα. Η Aspark σχεδιάζει να φτιάξει μόνο 50 Owl, που το καθένα τους θα πωλείται 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Το Tesla Roadster υποτίθεται ότι θα ξεκινά από τα $200.000 (€161,000) και η ειδική εναρκτήρια σειρά Founder Series θα κοστίζει $250.000 (€201.500).

[Πηγή: Gigazine μέσω Drivemag.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube