Daimler: Σε διαθεσιμότητα στέλεχος που συνδέεται με την ομάδα έρευνας εκπομπών

Daimler: Σε διαθεσιμότητα στέλεχος που συνδέεται με την ομάδα έρευνας εκπομπών

Ύστερα από τη VW και η Daimler προχώρησε σε διακοπή συνεργασίας με στέλεχός της που συνδέεται με τα αμφιλεγόμενα πειράματα σε πιθήκους και ανθρώπους.

Η Daimler δήλωσε ότι ανέστειλε τη συνεργασία της με έναν υπάλληλό της και κατέφυγε σε μια ανεξάρτητη νομική εταιρεία για να διερευνήσει τις δραστηριότητες μιας αμφιλεγόμενης ερευνητικής ομάδας που χρηματοδότησε πειράματα που ανάγκασαν πιθήκους να εισπνεύσουν τοξικές εκπομπές.

Η Daimler επανέλαβε ότι η εταιρεία «εξοργίστηκε από τη φύση και την εφαρμογή των μελετών και την εφαρμογή τους».

«Το διοικητικό συμβούλιο της Daimler AG αποφάσισε να πάψει τον εργαζόμενο, ο οποίος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της EUGT», δήλωσε η Daimler, αναφερόμενη στην Ευρωπαϊκή Ομάδα Έρευνας για το Περιβάλλον και την Υγεία στον τομέα των μεταφορών -EUGT.

Η Daimler δεν είχε καμία ανάμιξη στη σχεδίαση της μελέτης, αλλά έχει ξεκινήσει μια διεξοδική έρευνα για το θέμα και προσέλαβε μια εξωτερική δικηγορική εταιρεία για το σκοπό αυτό, ανέφερε η εταιρεία.

Η EUGT, η οποία διαλύθηκε πέρυσι, δεν κατέστη δυνατόν να προσεγγιστεί από τον Τύπο για να σχολιάσει τις αποκαλύψεις.

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Τρίτη, η VW ανέστειλε τη συνεργασία της με τον κύριο εκπρόσωπό της, Thomas Steg, και επικεφαλής εκτελεστικό λομπίστα της βιομηχανίας του Wolfsburg που συνδεόταν με τα αμφιλεγόμενα πειράματα.

 
 
 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube