Daimler: Νεοναζιστικά στοιχεία προσπαθούν να εισβάλουν στις τάξεις των εργαζομένων

Daimler: Νεοναζιστικά στοιχεία προσπαθούν να εισβάλουν στις τάξεις των εργαζομένων

Τι καταγγέλουν οι συνδικαλιστές – Καταδικάζει κάθε ακροδεξιά δράση η εταιρεία.

To συμβούλιο των εργαζομένων της Daimler αποκάλυψε ότι τον τελευταίο καιρό γίνονται προσπάθειες στελέχη νεοναζιστικών οργανώσεων να παρεισφρήσουν  στην εταιρεία χρησιμοποιώντας ως «Δούρειο Ίππο» κάποιους συνδικαλιστικούς φορείς.

Σκοπός της κίνησης αυτής –πάντα σύμφωνα με το συμβούλιο των εργαζομένων – είναι η διάδοση της ιδεολογίας τους στους κόλπους των εργαζομένων με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τους απώτερους στόχους τους.
Παρόλα αυτά δεν διευκρινίζεται ποιες ακριβώς είναι αυτές οι νεοναζιστικές οργανώσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου των εργαζομένων στο εργοστάσιο του  Untertuerkheim , ονομάζεται πως ο «Δούρειος Ίππος» είναι μια εναλλακτική ένωση, η Zentrum Automobil, ο οποίος μάλιστα κατήγγειλε και επωνύμως συγκεκριμένα άτομα.
Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο εκπρόσωπο, η προσπάθεια αυτή, αμαυρώνει τόσο το σύνολο των εργαζομένων, αλλά αποτελεί απειλή ακόμη και για την ίδια τη δουλειά τους.

Στο εργοστάσιο της Daimler στο Untertuerkheim (φωτό άρθρου), απασχολούνται 19.000 εργαζόμενοι και σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης, κάποιοι από αυτούς εκφράζουν ξενοφοβικές τάσεις και ιδέες που βρίσκονται πολύ κοντά στα όσα ευαγγελίζεται το ακροδεξιό κόμμα Alternative for Germany (AfD).
Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζονται κινητήρες, κιβώτια ταχυτήτων, άξονες μετάδοσης, ενώ σχεδιάζεται στο άμεσο μέλλον να προστεθεί μια γραμμή παραγωγής στην οποία θα κατασκευάζονται εξαρτήματα για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα του brand.  

Στο πλαίσιο των παραπάνω καταγγελιών, η Daimler δήλωσε ότι αντιτίθεται σε κάθε είδους ακροδεξιά δραστηριότητα του εργατικού της δυναμικού, στηρίζει τη φιλελεύθερη δημοκρατική τάξη και κάλεσε τους εργαζόμενους να ενεργούν με σεβασμό, ανοικτό πνεύμα, πίστη και δικαιοσύνη στην καθημερινή τους εργασία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube