Consumer Reports 2019: Ποια εταιρεία φτιάχνει τα καλύτερα και ποια τα χειρότερα αυτοκίνητα;

Consumer Reports 2019: Ποια εταιρεία φτιάχνει τα καλύτερα και ποια τα χειρότερα αυτοκίνητα;

Η ετήσια αξιολόγηση του αμερικανικού περιοδικού «Consumer Reports» κατατάσσει βάσει των κριτηρίων του εκείνους τους κατασκευαστές που φτιάχνουν αξιόπιστα και υψηλών επιδόσεων μοντέλα και εκείνους που δεν τα καταφέρνουν.

Η Subaru ήταν η εταιρεία που πήρε την κορυφαία θέση στην κατάταξη του περιοδικού Consumer Reports Auto Issue 2019, ανεβαίνοντας έξι θέσεις και εκθρονίζοντας την Genesis που ήταν η κορυφαία φίρμα για το 2018.

Η εντυπωσιακή απόδοση της Subaru ενισχύθηκε από το Ascent (ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο), το Crosstrek (το ευρωπαϊκό XV) και τo Forester που κάθονται στην κορυφή των αντίστοιχων κατηγοριών. Ενώ λοιπόν η BMW και η Porsche είχαν υψηλότερη μέση βαθμολογία στα test drive, η ισχυρή προβλεπόμενη αξιοπιστία και η ικανοποίηση των ιδιοκτητών της Subaru την οδήγησαν στην κεφαλή της αξιολόγησης. Το μοναδικό ψεγάδι της ιαπωνικής φίρμας είναι η πολύ χαμηλότερη από τη μέση προβλεπόμενη αξιοπιστία για το σπορ WRX.
consumer reports
Όσον αφορά τα μοντέλα, η Toyota ηγείται ανάμεσα σε όλα τα εμπορικά σήματα αυτοκινήτων με τέσσερις κορυφαίες επιλογές, περιλαμβανομένων τριών νέων νικητών: το σουπερμίνι Yaris, το υβριδικό/ηλεκτρικό Prius και η μεγάλη μπερλίνα Avalon. Ο άλλος νέος νικητής είναι η BMW X5, η οποία έλαβε την κορυφαία διάκριση στα πολυτελή SUV, με το CR να δηλώνει ότι είναι ένα από τα καλύτερα SUV που έχει δοκιμάσει ποτέ η ομάδα της.|
Μικρά Toyota Yaris ($17.570 το μοντέλο που δοκιμάστηκε)
Μεσαία Toyota Camry Hybrid ($28.949 το μοντέλο που δοκιμάστηκε)
Μεγάλα Toyota Avalon Hybrid ($38.643 το μοντέλο που δοκιμάστηκε)
Κόμπακτ πολυτελή: Audi A4 ($48.890 το μοντέλο που δοκιμάστηκε)
Υβριδικά/ηλεκτρικά Toyota Prius ($27.323 το μοντέλο που δοκιμάστηκε)
Μικρά SUV Hyundai Kona ($25.025 το μοντέλο που δοκιμάστηκε)
Κόμπακτ SUV Subaru Forester ($29.341 το μοντέλο που δοκιμάστηκε)
Μεσαία SUV Subaru Ascent ($43.867 το μοντέλο που δοκιμάστηκε)
Πολυτελή SUV BMW X5 ($68.730 το μοντέλο που δοκιμάστηκε)
Μεγάλα pick-up Ford F-150 ($52.535 το μοντέλο που δοκιμάστηκε)

consumer reports

Πώς αξιολογεί τις φίρμες το Consumer Reports
Καταμετρά τη μέση βαθμολογία για όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάζει από κάθε μεγάλη φίρμα αυτοκινήτων και τα κατατάσσει ανάλογα. Μια εταιρεία θα πρέπει να έχει δύο ή περισσότερα μοντέλα δοκιμασμένα από το CR που θα περιληφθούν στην κατάταξη, γι’ αυτό και οι Maserati, Ram και smart δεν υπάρχουν στην κατάταξη.

Το συνολικό σκορ αποτελεί σύνθεση τεσσάρων στοιχείων. Πρώτον είναι η βαθμολογία των δοκιμών στο δρόμο. Στη συνέχεια, περιλαμβάνονται οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις αξιοπιστίας και ικανοποίησης πελάτη από Auto Survey του CR. Τέλος, λαμβάνεται υπόψη η παρουσία βασικών χαρακτηριστικών ασφαλείας και επιδόσεων στις δοκιμές σύγκρουσης -όταν ολοκληρωθεί.

Αν δεν γνωρίζετε το περιοδικό Consumer Reports, μάθετε ότι πρόκειται για αμερικανική έκδοση για τους καταναλωτές. Η οποία δοκιμάζει οποιοδήποτε είδος προϊόντων για να αξιολογήσει την ποιότητα, την αξιοπιστία ή τα ελαττώματα. Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι το Consumer Reports αγοράζει ανώνυμα όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάζει. Οι δοκιμές γίνονται σε πίστα και σε δρόμους του Connecticut, και κάθε αυτοκίνητο περνά 50 ξεχωριστές δοκιμασίες. Συνεργάζεται δε στενά με εκατομμύρια Αμερικανούς καταναλωτές, αποτελώντας περίπου «ευαγγέλιο» για το καταναλωτικό κοινό των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube