Chevrolet Bolt: Αντικείμενο έρευνας για πιθανότητα πυρκαγιάς

Chevrolet Bolt: Αντικείμενο έρευνας για πιθανότητα πυρκαγιάς

Τρία Chevrolet Bolt έγιναν παρανάλωμα του πυρός στις ΗΠΑ, με τη NHTSA να ανοίγει φάκελο έρευνας για την πιθανότητα ανάκλησης του αμερικανικού μοντέλου.

Chevrolet Bolt

Μια διαδοχή πυρκαγιών με πιθανή υπαίτια κάποια κακοτεχνία του Chevrolet Bolt οδήγησε τη NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) να ξεκινήσει έρευνα που θα εστιάζει σε αυτοκίνητα που παραδόθηκαν μεταξύ 2017 και 2020. Δηλαδή, σχεδόν σε 78.000 κομμάτια του μοντέλου.

Το σενάριο που αναφέρθηκε στον αμερικανικό φορέα που είναι υπεύθυνος για την οδική ασφάλεια φαίνεται να επαναλαμβάνεται. Ενώ το αυτοκίνητο ήταν ακινητοποιημένο για λίγο, η πυρκαγιά φέρεται να ξεκκινά από την μπαταρία και να εξαπλώνεται στην καμπίνα των επιβατών, στο ύψος του πίσω καθίσματος.

Ένας από τους ιδιοκτήτες καμένου Bolt είπε ότι χρειάστηκε να μισθώσει εξειδικευμένη εταιρεία για να απαλλάξει το σπίτι του από την αιθάλη λόγω της εγγύτητας του συμβάντος.

Η NHTSA δεν γνωρίζει ακόμη την αιτία του προβλήματος. Η General Motors δήλωσε ότι συνεργάζεται με τον εθνικό φορέα, ενώ ταυτόχρονα διεξάγει τη δική της, εσωτερική έρευνα.

Το 2011 και το 2012, NHTSA και Chevrolet έπρεπε και πάλι να συνεργαστούν για το θέμα αιφνιδιαστικών πυρκαγιών που παρατηρήθηκαν σε Volt. Τότε τα Volt έπαιρναν φωτιά, λίγες μέρες αργότερα από την εμπλοκή τους σε πλευρική σύγκρουση. Οι έρευνες σταμάτησαν με την αιτιολογία ότι το εξηλεκτρισμένο Chevrolet δεν ήταν πιο επικίνδυνο από ένα τυπικό, θερμικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, ο κατασκευαστής είχε φροντίσει να κάνει κάποιες σχετικά μικρές αλλαγές στην μπαταρία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube