Brexit: Τι λένε οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Brexit: Τι λένε οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Ο βρετανικός λαός επέλεξε την έξοδο από την ΕΕ. Τι σημαίνει αυτό για τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία;

Πρόσφατα, η συντριπτική πλειονότητα των σχετικών με το αυτοκίνητο επιχειρήσεων της Βρετανίας, εκπροσωπούμενη από την SMMT (ένωση κατασκευαστών και εμπόρων αυτοκινήτων), είχε πει ότι ήθελε να παραμείνει μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι έχουν να πουν τώρα; Το «αδελφό» μας AUTOCAR μίλησε με τους βασικούς κατασκευαστές που έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις στη Βρετανία, για να πάρει τη γνώμη τους για το Brexit.

Ford
«Η πρώτη προτεραιότητα της Ford ήταν πάντα η διατήρηση ενός σταθερού εμπορικού περιβάλλοντος, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να χτίζουμε μια ισχυρή και βιώσιμα κερδοφόρα επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη και κατά συνέπεια να παρέχουμε ένα ασφαλέστερο μέλλον στους σχεδόν 14.000 άμεσους υπαλλήλους μας στο Ηνωμένο βασίλειο.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε γι’ αυτό το σκοπό με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο ΗΒ, τα άλλα κράτη μέλη και τους θεσμούς της ΕΕ, ώστε να διασφαλίσουμε ότι κατανοούν τις ανησυχίες μας οι οποίες αντικατοπτρίζουν εκείνες της πλειονότητας των αυτοκινητοβιομηχανιών στο ΗΒ και την Ευρώπη.

«Ενώ η Ford θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε αναγκαία ενέργεια για να εξασφαλίσει ότι η επιχείρησή μας στην Ευρώπη θα παραμείνει ανταγωνιστική ακολουθώντας το δρόμο προς τη βιώσιμη κερδοφορία, εντούτοις δεν έχουμε κάνει αλλαγές στα ισχύοντα επενδυτικά μας σχέδια και δεν θα κάνουμε κάτι τέτοιο αν δεν υπάρξουν ξεκάθαρες ενδείξεις ότι είναι αναγκαίο».

Vauxhall (Opel)
«Είναι σημαντικό για τη Vauxhall να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι διαπραγματεύσεις πάνω στη μελλοντική σχέση του ΗΒ με την ΕΕ. Είναι επίσης σημαντικό να εξακολουθήσουν οι επιχειρήσεις να επωφελούνται από την ελεύθερη κίνηση αγαθών και ανθρώπων κατά την περίοδο αυτή.

«Η επικοινωνία πάνω στην εξέλιξη της μελλοντικής σχέσης με την ΕΕ θα πρέπει επίσης να είναι ξεκάθαρη και διαφανής. Υποστηρίζουμε θερμά την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Ζώνη».

BMW
«Ο Όμιλος BMW σέβεται την απόφαση του βρετανικού εκλογικού σώματος να αποχωρήσει από την ΕΕ. Παρότι είναι ξεκάθαρο ότι θα ακολουθήσει τώρα μια περίοδος αβεβαιότητας, δεν θα υπάρξει άμεση αλλαγή στις δραστηριότητές μας στο ΗΒ».

Nissan
Η Nissan μέχρι τώρα αρνείται να κάνει σχόλιο, αλλά έχει ανακοινώσει πριν λίγες μέρες την πρόθεσή της να μηνύσει την καμπάνια Vote Leave” υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ (διότι είχε χρησιμοποιήσει το λογότυπό της σε σχετικό διαφημιστικό φυλλάδιο, χωρίς την έγκρισή της).

Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT)
«Ο βρετανικός λαός επέλεξε ένα νέο μέλλον έξω από την Ευρώπη. Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να διατηρήσει την οικονομική σταθερότητα και να επιτύχει μια συμφωνία με την ΕΕ που να διασφαλίζει τα αυτοκινητικά συμφέροντα του ΗΒ.

«Αυτά περιλαμβάνουν την εξασφάλιση πρόσβασης χωρίς δασμούς στην ευρωπαϊκή και άλλες παγκόσμιες αγορές, τη διασφάλιση ότι θα μπορούμε να προσλαμβάνουμε ταλέντα από την ΕΕ και τον υπόλοιπο κόσμο, και το να κάνουμε το ΗΒ το πιο ανταγωνιστικό μέρος στην Ευρώπη για αυτοκινητικές επενδύσεις».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube