«Born to be Wild», η Mercedes-AMG GT C [video]

«Born to be Wild», η Mercedes-AMG GT C [video]

Το διαφημιστικό σποτάκι είναι μια αναφορά στο θρυλικό φιλμ Easy Rider, γυρίστηκε από διάσημους σκηνοθέτες και έχει κι ένα cameo-έκπληξη στο τέλος.

Το κλιπ γυρίστηκε για να προβληθεί στον μεγάλο τελικό του αμερικάνικου φούτμπολ, Super Bowl, και σκηνοθετήθηκε από τους πολυβραβευμένους αδελφούς Coen.

Η διαφήμιση στοχεύει το κοινό των Baby Boomers (σήμερα 53 έως 71 ετών) καθώς είναι ένας φόρος τιμής στη θρυλική αντισυμβατική ταινία Easy Rider.

Ξεκινά με μια ομάδα σκληρών μοτοσικλετιστών που τα πίνουν σε ένα road bar κι ένας από αυτούς βάζει στο juke box το τραγούδι των Steppenwolf “Born to be Wild”, που είναι και το μουσικό θέμα της ταινίας.

Για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η αναφορά, ο φακός γυρίζει σε ένα «εικονοστάσι» μέσα στο μπαρ, όπου υπάρχει το πόστερ του Easy Rider κι ένα ρεζερβουάρ μοτοσικλέτας με την αμερικάνικη σημαία, σαν εκείνο του Peter Fonda στην ταινία.

Οι «Άγγελοι της Κολάσεως» συνεχίζουν να πίνουν και να καυγαδίζουν όταν μπαίνει μέσα ένας και τους αναγγέλλει ότι κάποιος έχει κλείσει τις μοτοσικλέτες τους και δεν μπορούν να φύγουν.

Ορμούν αμέσως έξω με άγριες διαθέσεις και βλέπουν πως ο προκλητικός αυτοκινητιστής είναι ο ίδιος ο Peter Fonda, 48 χρόνια μετά. Ο σταρ μπαίνει στη Mercedes-AMG GT C του κι εξαφανίζεται προς το ηλιοβασίλεμα.

Το ρόουντστερ της Mercedes είναι σίγουρα άγριο, αλλά ο παραλληλισμός με την αντικουλτούρα των σκληρών «χαρλεάδων» είναι ίσως λίγο τραβηγμένος. Από την άλλη, το κλιπάκι είναι αριστουργηματικά τραβηγμένο και σίγουρα αγγίζει αυτούς που σήμερα έχουν τα λεφτά για ένα τόσο ακριβό αυτοκίνητο…

Δείτε το διαφημιστικό κλιπ της Mercedes και, για να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, δείτε και το video-πρόλογο για την ταινία Easy Rider.

[Πηγή Adweek]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube