BMW: «Το Nürburgring είναι κάτι πολύ περισσότερο από τα ρεκόρ»

BMW: «Το Nürburgring είναι κάτι πολύ περισσότερο από τα ρεκόρ»

Οι Βαυαροί ξεκαθαρίζουν πως για εκείνους, η εξέλιξη στην «Πράσινη Κόλαση» δεν έχει να κάνει με τα ρεκόρ. Τουλάχιστον όχι μόνο με αυτά.

Ο επικεφαλής του τμήματος για τα δυναμικά χαρακτηριστικά της BMW, Peter Langen, εξήγησε τους λόγους που η συγκεκριμένη πίστα είναι τόσο σημαντική για την εξέλιξη των νέων μοντέλων της εταιρείας.

«Η πίστα είναι πολύ μεγάλη, δύσκολη σε χάραξη και με τεράστια ποικιλία οδοστρωμάτων. Την οποία έχεις σε κλειστή διαδρομή και απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες, ώστε να μπορείς να συγκεντρωθείς 100% στο τι κάνει το αυτοκίνητο. Και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι γύρω από τη συγκεκριμένη πίστα υπάρχουν δημόσιοι δρόμοι με μεγάλη ποικιλία οδοστρώματος, συντίθεται ένα εξαιρετικό πλήρες πεδίο εξέλιξης. Είναι ένα πακέτο που δύσκολα μπορεί να ανταγωνιστεί κάποια άλλη πίστα, γι’ αυτό και τη χρησιμοποιούμε τόσο πολύ».

Ο Langen δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ρεκόρ πάντως, προσθέτοντας: «Ασφαλώς και τα ρεκόρ έχουν τη δική τους σημασία. Είναι προφανές ότι κάτι δείχνουν και αυτά για το αυτοκίνητο, ενώ αποτελούν και εργαλείο για το Marketing. Για εμάς ωστόσο δεν έχει τη μέγιστη σημασία να κάνεις τον απόλυτο χρόνο εκεί έξω. Είναι πιο σημαντικό να εστιάζουμε όσο περισσότερο γίνεται σε αυτό που κάνει το αυτοκίνητο, αξιολογώντας το και αναλύοντάς το μέχρι να το κάνουμε τέλειο. Αυτό φροντίζουμε να το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube