Αυτός ο τυχερός κερδίζει μια BMW M κάθε χρόνο!

Αυτός ο τυχερός κερδίζει μια BMW M κάθε χρόνο!

Το μεγάλο λαχείο όμως το έχει κερδίσει η… Honda.

Φανταστείτε να σας χάριζαν μια BMW M. Κάθε χρόνο, επί 6 χρόνια.

Όνειρο θερινής νυκτός για εμάς, αλλά πραγματικότητα για τον Marc Marquez. Όμως δεν είναι καθόλου θέμα τύχης.

Για όσους δεν τον ξέρουν, ο Marquez είναι οδηγός αγώνων μοτοσικλέτας. Και όχι ο οποιοσδήποτε αγωνιζόμενος, αλλά ο Νο.1 των τελευταίων χρόνων, αφού έχει κυριαρχήσει στην κορυφαία κατηγορία MotoGP, παίρνοντας τον παγκόσμιο τίτλο από το 2013 έως και το 2018 – με εξαίρεση  το 2015, όπου ήταν 3ος.

Εκεί που δεν έχασε καμία χρονιά είναι στο Βραβείο BMW M, που απονέμεται στον αναβάτη με τις περισσότερες pole positions μέσα στη σεζόν. Και το βραβείο αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από μια ολοκαίνουργια BMW M.

To 2013, o Marquez κέρδισε μια M6 Coupe. To 2014, μια M4 Coupe. To 2015, μια Μ6 Convertible. To 2017 πρόσθεσε στη συλλογή του μια M4 CS. Και φέτος στρίμωξε στο γκαράζ του και μια M3 CS. Όπως πάει, θα χρειαστεί μεγαλύτερο σπίτι. 

Ο Marquez είναι εργοστασιακός αναβάτης της Honda από τότε που ανέβηκε στην κατηγορία MotoGP, το 2013, αφού είχε πάρει τον τίτλο στην αμέσως κατώτερη κατηγορία Moto2 την προηγούμενη χρονιά και αυτόν στην κατηγορία των 125 cc το 2010. Ο 25χρονος Ισπανός είναι δηλαδή «βαμμένος» Honda.

Και δεν πειράζει αυτό την BMW; Όχι, διότι ο μοτοσικλετικός κλάδος της, BMW Motorrad, δεν αγωνίζεται στα Grand Prix, αλλά στο ξεχωριστό πρωτάθλημα Superbike World Championship και σε μεμονωμένες διοργανώσεις όπως το περιβόητο Isle of Man TT και το Ράλι Dakar. Στα GP Μοτοσικλέτας εμπλέκεται η M Division –ο κλάδος της BMW που εξελίσσει τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων– η οποία προμηθεύει το αυτοκίνητο ασφαλείας και άλλα υποστηρικτικά οχήματα στους αγώνες MotoGP. Και βέβαια αθλοθετεί ένα από τα μοντέλα της κάθε χρόνο για τον πιο γρήγορο αναβάτη στις κατατακτήριες. Τον Marquez δηλαδή…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube