Αυτόνομο… τρέιλερ στην εθνική [video]

Αυτόνομο… τρέιλερ στην εθνική [video]

Ρυμουλκούμενο που ταξιδεύει μόνο του στην εθνική δείχνει το δρόμο σε εταιρείες και πολύ περισσότερο στην Tesla πώς πρέπει να εφαρμόζεται η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Μερικά οχήματα είναι τόσο μεγάλα και τόσο βαριά, έτσι ώστε λίγες δεκάδες ή και εκατοντάδες κιλά πάνω ή κάτω δεν κάνουν διαφορά.

Πάρτε για παράδειγμα αυτό το τρέιλερ και δείτε το ρυμουλκό-φορτηγό από το οποίο ξεκοτσαρίστηκε. Το ρυμουλκούμενο συνέχισε για αρκετό χρόνο να προχωρά στο δρόμο, πριν ο οδηγός καταλάβει ότι κάτι του λείπει. Δηλαδή τι κάτι, σχεδόν το μισό βάρος του!

Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε πόσο ευθεία και ακλόνητα προχωρά το ρυμουλκούμενο μόνο του. Το στενό πλάτος της λωρίδας δεν φαίνεται να το επηρεάζει καθόλου, ακολουθώντας πιστά τη χάραξη και επιβραδύνοντας με το «βοηθητικό σύστημα πέδησης». Ξύνοντας δηλαδή με το κοτσαδόρο του την άσφαλτο. Ευτυχώς βέβαια που δεν συνάντησε κάποια λακκούβα, να κάνει κανένα «έντο» και να πεταχθούν οι παλέτες προς όλες τις κατευθύνσεις και να γίνουν φωτιά και μπούρμπερη όλα, αποκτώντας ταυτόχρονα το video αυτό άλλη θεαματική αξία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τρελός φορτηγατζής-φονιάς [video]

Το παράξενο στην υπόθεση αυτή όμως δεν είναι το «αυτόνομο τρέιλερ», αλλά η αντίδραση των γύρω, αν κρίνουμε από αυτήν του τύπου με την κάμερα ταμπλό. Όλοι φαίνονται ιδιαίτερα ιλαροί προσπερνώντας το, αδιαφορώντας ουσιαστικά για την επικίνδυνη παρουσία του, απλώς προσπερνώντας το. Αγνοούν τους κινδύνους αυτής της αυτόνομης πορείας; Ο τύπος που βιντεοσκοπεί το συμβάν, γελά περνώντας δίπλα και ανακαλύπτοντας ότι λείπει το «άλογο». Μήπως θα έπρεπε να τηλεφωνήσεις στην Αστυνομία, φίλε μου;   

Την ίδια απορία δημιουργεί και η αντίδραση του οδηγού. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς δεν έχουμε ιδέα τι θα μπορούσε να κάνει, αλλά με το να βάλει το φορτηγό στη ΛΕΑ και να κοιτάζει το ρυμουλκούμενο που έρχεται, μάλλον δεν είναι η ενδεδειγμένη αντίδραση. Δηλαδή τι σκοπεύει να κάνει; Να πηδήξει στο τρέιλερ καθώς αυτό έρχεται και να περιμένει με κάποιο χειρισμό-θαύμα να το φέρει κι αυτό στη ΛΕΑ; Να το ακολουθήσει από εμπρός μέχρι να σταματήσει και ύστερα να το κοτσάρει και πάλι; Αυτό μάλιστα! Δεν ακούγεται άσχημο! Αρκεί να μπορούσαν να προειδοποιηθούν όποιοι ακολουθούν. Δεν είναι δα και ιδιαίτερα ασφαλές να σταματήσεις στη μεσαία λωρίδα της εθνικής!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube