Το αυτόνομο Audi A8 θα προλάβει την Mercedes-Benz S Class

Το αυτόνομο Audi A8 θα προλάβει την Mercedes-Benz S Class

Το επόμενο Audi A8 θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3.

Το επόμενης γενιάς Audi A8 θα είναι το πιο προηγμένο αυτόνομο αυτοκίνητο παραγωγής όταν θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο χρόνο.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εργοστασίου το νέο Audi A8 θα έχει τεχνολογία Επιπέδου 3, που σημαίνει ότι ο οδηγός θα μπορεί να δώσει τον πλήρη έλεγχο στο όχημα. Θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με τέτοιου είδους τεχνολογία το οποίο θα λειτουργεί σε ταχύτητες ως 60 km/h, σε δρόμους με φυσικό διαχωριστικό (μπαριέρες) μεταξύ των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας. Σε αυτό το πρόγραμμα λειτουργίας, ο οδηγός θα μπορεί να κάνει πράγματα όπως να διαβάζει, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα να πάρει τον έλεγχο με προειδοποίηση οκτώ ως δέκα δευτερολέπτων, αν η κυκλοφορία το απαιτεί. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον video για την τεχνολογία του αλουμινένιου σασί του νέου Audi A8.

Οι λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης του Audi A8 θα είναι πιο προηγμένες από αυτές της Mercedes-Benz S-Class, η οποία θα προσφέρει αυτόνομη οδήγηση στο Επίπεδο 2, δηλαδή μερικώς αυτόνομη. Ο οδηγός δεν χρησιμοποιεί τα πόδια και τα χέρια του για να ελέγξει το όχημα, αλλά απαγορεύεται να πάρει τα μάτια του από το δρόμο. Η Tesla κατασκευάζει αυτοκίνητα με hardware ικανό για πλήρως αυτόνομη οδήγηση, αλλά έχει ακόμη θέματα με το software να λύσει.

Μιλώντας στην ετήσια συνέντευξη Τύπου, ο CEO της Audi Rupert Stadler δήλωσε ότι μόνο οι κυβερνήσεις και η έλλειψη του σχετικού νομοθετικού πλαισίου θα εμποδίζουν ουσιαστικά το A8 να κινείται πλήρως αυτόνομα στους ανοιχτούς στην κυκλοφορία δρόμους. Σημειώνεται ωστόσο ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κινούνται προς την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, έτσι ώστε η αυτόνομη οδήγηση να γίνει πραγματικότητα.

[Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube