Αυτοί είναι οι φιναλίστ για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς [poll]

Αυτοί είναι οι φιναλίστ για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς [poll]

Δείτε ποια είναι τα 7 αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση της επιλογής του CoTY 2017.

H επιτροπή Ευρωπαίων δημοσιογράφων ανακοίνωσε τους επτά φιναλίστ για τον ευρωπαϊκό τίτλο Carof  The Year 2017, και η μάχη αναμένεται σκληρή.

Αφού και τα 58 μέλη της επιτροπής έριξαν την ψήφο τους, η λίστα των επτά τελικών υποψηφίων είναι η ακόλουθη: Alfa Romeo Giulia, Citroen C3, Mercedes-Benz E-Class, Nissan Micra, Peugeot 3008, Toyota C-HR και Volvo S90/V90.

Αναμενόμενα τα από τα 7 υποψήφια μοντέλα είναι ευρωπαϊκά. Τα υπόλοιπα δύο είναι ιαπωνικά. Κανένα κορεατικό ή αμερικανικό μοντέλο δεν είναι μέσα στη λίστα. Περιέργως, απουσιάζουν επίσης τα ηλεκτρικάμοντέλα.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το ότι καμία από τις φετινές εταιρείες, εκτός της Peugeot, δεν έχει πάρει τον τίτλο τα τελευταία χρόνια.

Η φίρμα με τα περισσότερα βραβεία παραμένει η FIAT (εννέα, με πιο πρόσφατο το 500, το 2008), και ακολουθούν η Renault (έξι βραβεία) και οι Ford και Opel (από πέντε βραβεία).

Η PSA είναι ο μόνος όμιλος που έχει περισσότερους από έναν υποψηφίους φέτος. Η Peugeot έχει πάρει στο παρελθόν τέσσερα βραβεία και η Citroen τρία.

Τα ιδρυτικά μέλη του CoTY είναι επτά περιοδικά αυτοκινήτου από ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες. Κάθε ένας από τους 58 δημοσιογράφους έχει 25 βαθμούς να κατανείμει στα 7 υποψήφια μοντέλα, αλλά δεν μπορεί να δώσει σε κάποιο πάνω από 10 βαθμούς.

Ο νικητής της ψηφοφορίας θα ανακοινωθεί επίσημα στις 6 Μαρτίου, στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης.

Πέρσι, τον τίτλο CoTY τον πήρε το Opel Astra. To 2015 νικητής ήταν το VW Passat, το 2014 το Peugeot 308 και το 2013 το VW Golf VII.

 

Car of The Year 2017
Alfa Romeo Giulia
Citroen C3
Mercedes-Benz E-Class
Nissan Micra
Peugeot 3008
Toyota C-HR
Volvo S90/V90
SurveyMaker
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube