Αυτό κι αν είναι απόσπαση προσοχής κατά την οδήγηση!

Αυτό κι αν είναι απόσπαση προσοχής κατά την οδήγηση!

Ο οδηγός αυτός πιάστηκε με iPhone και tablet εν λειτουργία, δεμένα στο τιμόνι!

Η αστυνομία του Vancouver, στον Καναδά, σταμάτησε έναν οδηγό διότι φορούσε ακουστικά, και ανακάλυψε ότι αυτά ήταν συνδεδεμένα με ένα smartphone, που ήταν δεμένο στο τιμόνι μαζί με ένα tablet!

Μιλάμε ότι ο Καναδός αυτός ανέβασε την απρόσεκτη οδήγηση σε εντελώς άλλο επίπεδο! (βλ. ολόκληρη τη φωτογραφία κάτω)

Γιατί το έκανε αυτό; Προφανώς διότι το Mazda 3 του –μην πείθεστε από το λογότυπο Lexus στο ταμπλό– είχε χειροκίνητο κιβώτιο, οπότε χρειαζόταν το δεξί του χέρι για να αλλάζει ταχύτητες.

Το παράξενο είναι ότι ο «οδηγάρας» αυτός τιμωρήθηκε μεν με πρόστιμο, αλλά όχι για απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση. Η αστυνομία του έκοψε κλήση 81 δολαρίων Καναδά διότι δεν είχε να δείξει το δίπλωμά του. Το πρόστιμο για αποσπασμένη προσοχή είναι 368 δολάρια, αλλά γι’ αυτό το παράπτωμα τη γλίτωσε με μια προειδοποίηση.

«Θυμίζουμε στους οδηγούς να αφήνουν ήσυχες τις συσκευές τους όταν οδηγούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Vancouver (VPD). «Το όργανο ήταν της γνώμης ότι η νουθεσία ήταν κατάλληλη σ’ αυτή την περίπτωση».

Τυπικά, αφού ο οδηγός είχε και τα δυο του χέρια στο τιμόνι, δεν παρανομούσε. Όμως οι δύο οθόνες εν λειτουργία είναι ένας πολύ μεγάλος περισπασμός. Και κάτι ακόμα: Τι θα γινόταν σε περίπτωση σύγκρουσης; Το άνοιγμα του αερόσακου θα έστελνε τις δύο συσκευές σαν βλήματα κατευθείαν στο πρόσωπο του οδηγού!

Έρευνες στον Καναδά έχουν καταλήξει στο ότι οι οδηγοί που χειρίζονται φορητές συσκευές έχουν πέντε φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εμπλακούν σε ατύχημα. Ο «Μαγκάιβερ» της ιστορίας μας λοιπόν στάθηκε διπλά τυχερός…

Ένας άλλος οδηγός όμως, πάλι στο Vancouver, την πάτησε όταν σταμάτησε δίπλα σε περιπολικό παίζοντας Pokemon Go! Ήταν τόσο απορροφημένος, που δεν πρόσεξε τους αστυνομικούς του VPD, που αυτή τη φορά του έριξαν την καμπάνα των 368 δολαρίων…

[Πηγές: Vancouver Police μέσω Vancouver Sun]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube