Αυτό είναι παρκάρισμα με τσαμπουκά! [video]

Αυτό είναι παρκάρισμα με τσαμπουκά! [video]

Θυμάστε πώς έλυσε ο Μέγας Αλέξανδρος τον Γόρδιο Δεσμό; Ε, κάπως έτσι παρκάρισε και η Κινέζα – έστω και άθελά της.

Το παρκάρισμα είναι ίσως το πιο αγχωτικό κεφάλαιο της οδήγησης για ένα νέο οδηγό. Πόσω μάλλον στην Κίνα, όπου η σχέση με το αυτοκίνητο είναι ακόμα στα σπάργανα.

Το κακό είναι ότι στην Κίνα σήμερα υπάρχουν λεφτά, η αγορά του αυτοκινήτου είναι μακράν η μεγαλύτερη στον κόσμο, με αποτέλεσμα να πιάνει τιμόνι και να κυκλοφορεί στους δρόμους κάθε καρυδιάς καρύδι.

Τα τροχαία ατυχήματα στους κινέζικους δρόμους είναι συνηθισμένο φαινόμενο και καθημερινά κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κλιπάκια όπου πραγματικά θαυμάζεις την… εφευρετικότητα των Κινέζων οδηγών σε αυτόν τον τομέα.

Στο συγκεκριμένο video βλέπουμε μια λευκή BMW να προσπαθεί να παρκάρει με την όπισθεν κάθετα στο πεζοδρόμιο, δίπλα σε άλλα αυτοκίνητα που έχουν σταθμεύσει με τον ίδιο τρόπο. Όπως φαίνεται, πρόκειται για «χάι» δρόμο με ακριβά μαγαζιά κι εστιατόρια, οπότε κάποιος παρκαδόρος βλέπει τον οδηγό της BMW να δυσκολεύεται κι έρχεται να δώσει οδηγίες για να βοηθήσει.

Ο οδηγός της BMW, εκτός από άσχετος είναι και τελειομανής. Θέλει να φέρει το αυτοκίνητο ακριβώς στη σωστή θέση και περιέργως τα καταφέρνει. Κι εκεί που έχει παρκάρει και αναρωτιέσαι γιατί κυκλοφόρησε το video, ξαφνικά η BMW ξεκινά με φόρα, χτυπάει ένα Audi που περνάει από μπροστά και πέφτει πάνω σε ένα Chevrolet Cruze που είναι παρκαρισμένο απέναντι, σπρώχνοντάς το πάνω στο πεζοδρόμιο και παίρνοντάς του τελικά τη θέση!

Σε αυτό το σημείο, οι άνδρες σοβινιστές περιμένουν να βγει από την BMW γυναίκα. Και πράγματι αυτό συμβαίνει. Βγαίνει μια Κινέζα και… φεύγει προς τα μαγαζιά, αφήνοντας τον οδηγό του Audi και –κυρίως– τον παρκαδόρο, εμβρόντητους!

Τι έγινε; Προφανώς, η Κινέζα τελειομανής ήθελε να κάνει μια τελευταία διόρθωση. Έκανε λίγο μπροστά, αλλά είδε την τελευταία στιγμή να περνάει από μπροστά της το Audi. Πανικοβλήθηκε και, αντί για φρένο, πάτησε τέρμα γκάζι.

Αν το γεγονός συνέβαινε στην Αμερική, η οδηγός θα μήνυε την BMW για unintended acceleration”…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube