Αυτά είναι τα ακριβότερα λάστιχα του κόσμου

Αυτά είναι τα ακριβότερα λάστιχα του κόσμου

Αν θεωρείτε υψηλό το κόστος αντικατάστασης των ελαστικών σας, τι να πει και εκείνος που πλήρωσε... $600.000 για μια τετράδα της Z Tyre.

Συνήθως τα λάστιχα χωρίζονται στις low budget μάρκες, στις μεσαίας τιμής επιλογές και στις premium φίρμες με αυξημένη τιμή. Στο Dubai όμως υπάρχει άλλη μια κατηγορία: τα εξωφρενικά ακριβά και... χλιδάτα λάστιχα.

Αφού κάθε καταναλωτικό προϊόν σήμερα μπορεί να στολιστεί με χρυσό, πολύτιμους λίθους και άλλα ακριβά υλικά και να τιμολογηθεί όσο ψηλά επιθυμεί ο δημιουργός του, γιατί το ίδιο να μη συμβαίνει και με τα λάστιχα των αυτοκινήτων; Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι άνθρωποι της Z Tyre, εταιρίας με έδρα στο Dubai, και στη συνέχεια βάλθηκαν να φτιάξουν το... πολυτελέστερο λάστιχο που μπορούσαν να φανταστούν.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους παρουσιάστηκε στην έκθεση Trade Fair τον περασμένο Μάιο. Πρόκειται για ένα λάστιχο Ζ1 διάστασης 295/35 R21, του οποίου τα πλαϊνά είναι στολισμένα με χρυσό 24 καρατίων και διαμάντια από τον ιταλικό οίκο κοσμημάτων. Επιπλέον έχουν τοποθετηθεί φύλλα χρυσού από τους ίδιους τεχνίτες που στόλισαν το καινούργιο παλάτι του Abu Dhabi.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποιος πλήρωσε €4,3 εκατ. για μια πινακίδα αυτοκινήτου

Η τετράδα των λαμπερών ελαστικών πουλήθηκε τελικά προς $600.000 (€534.000), χαρίζοντας έτσι στη Z Tyre μια θέση στο Guinness Book of Records για τα ακριβότερα λάστιχα αυτοκινήτου του κόσμου. Τα κέρδη από την πώληση θα πάνε στο ίδρυμα Zenises Foundation, που έχει στόχο να διευκολύνει την πρόσβαση των παιδιών όλου του κόσμου στην εκπαίδευση.



[Πηγή: Z Tyre]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube