Αυστρία: Αναβάθμιση του λογισμικού σε 600.000 ντίζελ από τις Volkswagen, Mercedes-Benz και Renault

Αυστρία: Αναβάθμιση του λογισμικού σε 600.000 ντίζελ από τις Volkswagen, Mercedes-Benz και Renault

Σε αναβάθμιση του λογισμικού συγκεκριμένων ντίζελ μοντέλων του συμφώνησαν με το αυστριακό κράτος οι VW, Mercedes-Benz και Renault. Παράλληλα ανακοινώθηκαν και κίνητρα για απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων που φτάνουν τα €10.000.

Ο Αυστριακός υπουργός Μεταφορών Joerg Leichtfried ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε με συγκεκριμένες αυτοκινητοβιομηχανίες την αναβάθμιση του λογισμικού 600.000 ντίζελ αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη χώρα, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων.

Παρόμοια συμφωνία έγινε στις αρχές Αυγούστου μεταξύ του Γερμανικού Κράτους και των εγχώριων αυτοκινητοβιομηχανιών, υπό το βάρος των αποκαλύψεων του σκανδάλου εκπομπών ρύπων από μοντέλα του Volkswagen Group.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες κατηγορούνται για σύσταση καρτέλ

Ο Leichtfried είπε πως στη συμφωνία περιλαμβάνονται και επιπλέον κίνητρα σε αγοραστές που θα επιλέξουν ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο. Πιο συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι η ελάφρυνση που μπορεί να προκύψει σε υποψήφιους αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορεί να φτάσει έως και 10.000 ευρώ για κάθε όχημα.

Όπως ανέφερε ο Αυστριακός υπουργός το κόστος της αναβάθμισης του λογισμικού θα το αναλάβουν πλήρως η Volkswagen, η Mercedes-Benz, η Renault και πιθανότατα η BMW. Όλες όμως οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα συνεισφέρουν στα κίνητρα για την απόκτηση πιο «πράσινων» μοντέλων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γερμανία: Λιγότερα ντίζελ και αύξηση εκμπομπών CO2


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εισαγωγέων αυτοκινήτων της Αυστρίας Guenther Kerle, το ακριβές ποσό των κινήτρων, τα οποία θα είναι επιπλέον των ήδη υπαρχόντων κρατικών διευκολύνσεων σε οχήματα με χαμηλούς ή μηδενικούς ρύπους, θα αποφασιστεί και θα επιδοτηθεί από τους ίδιους τους κατασκευαστές, ανάλογα με το μοντέλο που θα αντικαθιστά ένα όχημα παλαιότερης τεχνολογίας.

Το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση και την συμφωνία που προέκυψε από αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι των Mercedes-Benz, BMW, Kia, Ford, Renault, Porsche, Volkswagen, Audi, SΕΑΤ, Škoda, Hyundai, Mitsubishi Motors και Opel.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube