Αυστραλία: Μπελάδες για τη Mercedes-Benz λόγω... Takata

Αυστραλία: Μπελάδες για τη Mercedes-Benz λόγω... Takata

Η Mercedes-Benz είχε κάνει προληπτική ανάκληση, αλλά στις Αυστραλιανές Αρχές δεν άρεσε η διατύπωση της ανάκλησης. 

H ρυθμιστική αρχή καταναλωτών της Αυστραλίας κατέθεσε μήνυση την Τετάρτη κατά της Mercedes-Benz για φερόμενη υποβάθμιση της σοβαρότητας των κινδύνων που συνδέονται με τη χρήση αερόσακων Takata, καθώς οι θάνατοι που σχετίζονται με τη χρήση τους προκάλεσαν τη μεγαλύτερη ανάκληση οχημάτων στη χώρα.

Οι εθελοντικές (προληπτικές) ανακλήσεις ξεκίνησαν από το 2009, αλλά το 2018 η Αυστραλία κατέστησε υποχρεωτική την ανάκληση ελαττωματικών αερόσακων και έκτοτε εντοπίστηκαν τέσσερα εκατομμύρια τέτοιοι αερόσακοι για αντικατάσταση. 

Η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτή (ACCC) δήλωσε ότι εκπρόσωποι της Mercedes-Benz είπαν στους καταναλωτές ότι η ανάκληση ήταν προληπτική και δεν υπήρξαν περιστατικά ατυχημάτων, προσθέτοντας ότι είναι ασφαλές να οδηγείτε οχήματα άνω των έξι ετών.

Παρά το γεγονός ότι η Mercedes-Benz προχώρησε σε προληπτική ανάκληση των αυτοκινήτων της, η ρυθμιστική αρχή έκρινε ότι η διατύπωση που χρησιμοποίησε η εταιρεία «δεν ήταν σύμφωνη με την υποχρεωτικότητα της ανάκλησης» και ως εκ τούτου θα μπορούσε να εκθέσει τους καταναλωτές σε κίνδυνο σε περίπτωση ατυχήματος. 

Η Daimler AG, μητρική της Mercedes-Benz δεν σχολίασε το γεγονός παρά το ότι το πρακτορείο Reuters της ζήτησε την άποψή της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube