Αυστηρώς ακατάλληλο για αυτοκινητόφιλους [video]

Αυστηρώς ακατάλληλο για αυτοκινητόφιλους [video]

Αν αγαπάτε τα αυτοκίνητα και δεν έχετε γερή καρδιά, μη δείτε αυτό το video καταστροφής μιας Ferrari από την αστυνομία.

Η αστυνομία του Birmingham δεν αστειεύεται όταν πρόκειται να κατάσχει και να καταστρέψει αυτοκίνητα, ακόμη κι αν πρόκειται για Ferrari.

H συγκεκριμένη 458 Spider έχει πάντως μιαν αρκετά μπερδεμένη ιστορία. Την είχε ο Zahid Khan, ένας εκατομμυριούχος επιχειρηματίας επονομαζόμενος και «ιδιοκτήτης κάθαρμα» αφού είχε διώξει δια της βίας ενοικιαστές από το σπίτι του στο Birmingham το 2016.

Στη σχετική δίκη, ο Khan εμφανίστηκε οδηγώντας τη Ferrari, την οποία μάλιστα πάρκαρε πάνω στο πεζοδρόμιο των Βασιλικών Δικαστηρίων. Τελικά κατάφερε να ανατρέψει τρεις κατηγορίες, αλλά είχε ξεκινήσει μια βεντέτα με την αστυνομία.

Δύο εβδομάδες μετά τη δίκη, η αστυνομία των West Midlands τον σταμάτησε στο δρόμο και κατέσχε τη Ferrari με την υποψία ότι ήταν κλεμμένη. Όταν διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο ήταν ανασφάλιστο και «ακατάλληλο για κυκλοφορία» αφού είχε επισκευαστεί μετά από σοβαρή σύγκρουση, η αστυνομία το κατέστρεψε.

Όταν ο 31χρονος επιχειρηματίας εμφανίστηκε με χαρτιά για να αποδείξει ότι ήταν ο ιδιοκτήτης και ότι είχε επισκευάσει τη Ferrari με γνήσια ανταλλακτικά, του είπαν ότι το αυτοκίνητο είχε ήδη σταλεί στην πρέσα.

«Μια ομάδα ανδρών και γυναικών κατηγορείται για απάτη σχετικά με ταξινομήσεις αυτοκινήτων, στην οποία τα δικαιώματα εξατομικευμένων πινακίδων υψηλής αξίας είχαν κλαπεί και διατέθηκαν προς πώληση – κάποιες για πάνω από 100.000 στερλίνες (€114.000)», ανακοίνωσε η αστυνομία. «Επιπλέον, ο Zahid Khan και ο αδελφός του, Amir, αντιμετωπίζουν κατηγορίες απόκρυψης και μετατροπής περιουσίας από εγκληματική ενέργεια, η οποία αφορά στην κυκλοφορία κλεμμένων αυτοκινήτων με πλαστές πινακίδες».

Ο νεαρός επιχειρηματίας, που «κατηγορείται για τέσσερις περιπτώσεις απάτης με πλαστοπροσωπία», έχει στην κατοχή του το video καταστροφής του αυτοκινήτου του και λέει ότι θα κινηθεί δικαστικά εναντίον της αστυνομίας για «παράνομη καταστροφή» της Ferrari του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube