Audi: Ξεκινούν ανακλήσεις ντίζελ μοντέλων στη Γερμανία

Audi: Ξεκινούν ανακλήσεις ντίζελ μοντέλων στη Γερμανία

Μετά από έγκριση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας ΚΒΑ – Συνολικά θα ανακληθούν 151.000 οχήματα.

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η πρώτη από τις οκτώ συνολικά φάσεις ανάκλησης μοντέλων ντίζελ της Audi στη Γερμανία, μετά από έγκριση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας.
Αρχικά θα ξεκινήσουν με τα αυτοκίνητα που εφοδιάζονται με κινητήρες V εξακύλινδους και σε αυτή τη φάση θα ανακληθούν 31.200 Α6 και Α7 Sportback, κατασκευασμένα από το 2015 έως το 2018.

Από τα αυτοκίνητα αυτά θα αφαιρεθεί το γνωστό παράτυπο λογισμικό και  θα αντικατασταθεί με νέο. Η διαδικασία αυτή δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους πελάτες της Audi και όπως τονίζει η εταιρεία δεν θα επηρεάσει δυσμενώς την κατανάλωση καυσίμου, τα στοιχεία εκπομπών CO2, την απόδοση κινητήρα, τη μέγιστη ροπή, τις εκπομπές θορύβου ή την ανθεκτικότητα του κινητήρα.
Συνολικά και όταν ολοκληρωθούν και οι οκτώ φάσεις του προγράμματος θα έχουν ανακληθεί 151.000 αυτοκίνητα.

Όπως δήλωσε ο Bernd Martens, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που προέκυψε από το dieselgate έως ότου αυτό λυθεί. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ήδη προχωρήσει στην επεξεργασία τεχνικών λύσεων που είναι συμβατές με τις απαιτήσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας ΚΒΑ. Στόχος μας είναι – κατέληξε – να αποκαταστήσουμε πλήρως την εμπιστοσύνη των πελατών στην Audi.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube