Ατμοκίνητο Land Rover που καίει κάρβουνο! [video]

Ατμοκίνητο Land Rover που καίει κάρβουνο! [video]

Συνταξιούχος Άγγλος μηχανικός έκανε τη μετατροπή σε ένα 50χρονο Land Rover και το κυκλοφορεί κανονικά!

Αν θεωρείτε ένα Land Rover Defender του ’60 αρχαίο, ο Frank Rockwell το θεώρησε υπέρ-σύγχρονο και αποφάσισε να αλλάξει τον κινητήρα του με μια ατμομηχανή τεχνολογίας του 19ου αιώνα.

Ο 67χρονος συνταξιούχος μηχανικός, που είχε λάβει μέρος και στην τηλεοπτική εκπομπή The Island του Bear Grylls (κάτι σαν το Survivor), έπληττε και δηλώνει ότι «Όλοι χρειαζόμαστε ένα χόμπι, και μου αρέσει να κάνω πράγματα δύσκολα διότι ξέρω ότι τα φέρνω πάντα σε πέρας».

Αποφάσισε λοιπόν να φτιάξει κάτι «άμεσα αναγνωρίσιμο, που να μην είχε ξαναφτιάξει ποτέ κανείς».

Αγόρασε λοιπόν ένα παλιό Land Rover, πέταξε τον κινητήρα του και τον αντικατέστησε με μια ατμομηχανή εξωτερικής καύσης δικής του κατασκευής. Το όλο εγχείρημα του πήρε 400 ώρες δουλειάς και του κόστισε 24.000 στερλίνες (€27.000). Και το αυτοκίνητο δουλεύει!

Μάλιστα ο Rothwell το πέρασε ΚΤΕΟ και το ασφάλισε, οπότε το κυκλοφορεί νόμιμα στο δρόμο. Βέβαια, καθώς το Steam Rover έχει τελική 25 km/h, μάλλον ενοχλεί την κυκλοφορία. Όμως σχεδόν όλοι το αντιμετωπίζουν θετικά, ενώ τα τρία εγγόνια του το διασκεδάζουν αφάνταστα, βλέποντας τον παππού τους να ρίχνει κάρβουνο στον καυστήρα και να χειρίζεται την παροχή του ατμού με μοχλούς, όπως στα παλιά τρένα. Για μία ώρα λειτουργίας, το Steam Rover χρειάζεται κάπου 50 κιλά κάρβουνο.

Η γυναίκα του Rothwell πάντως δεν μπαίνει μέσα. «Πιστεύει ότι είμαι τρελός. Όμως αυτό είναι που με κρατάει μακριά από τις παμπ».

[Πηγή: The Telegraph]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube