Αστυνομικός έλεγχος αφ’ υψηλού [video]

Αστυνομικός έλεγχος αφ’ υψηλού [video]

Η Αστυνομία της περιοχής του Evry, στα νότια του Παρισιού, δοκιμάζει ένα όχημα με ειδική ανυψούμενη καμπίνα για πιο εύκολο έλεγχο κάποιων παραβάσεων.

Θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί αν αυτό το όχημα έρχεται από το πουθενά για να προκαλέσει μόνο γέλια, αλλά μάλλον δεν είναι έτσι.

Η γαλλική εταιρεία IRIS, που διαθέτει εμπορικά αυτό το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα εδώ και λίγο καιρό με το όνομα Viséo, πρότεινε στη Δημοτική  Αστυνομία του Evry να το δοκιμάσει. Στο website της, η IRIS αναφέρει ότι το Viséo αποτελεί ιδανικό όχημα για έναν αριθμό τροχονομικών και οδικών και εποπτικών ελέγχων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Βλέποντάς το για πρώτη φορά, σαφώς και έχεις την άποψη ότι πρόκειται για ένα τρελό όχημα και αναρωτιέσαι αν αυτός που το σχεδίασε και το κατασκεύασε είχε σοβαρό σκοπό. Η εταιρεία IRIS που εδρεύει στη βόρειο Γαλλία, παρουσίασε το Viséo στο τέλος του προηγούμενου χρόνου. Πρόκειται για ένα τετράτροχο όχημα με μια καμπίνα που ανυψώνεται 3,5 m σε μόλις 5”, ακόμα και εν κινήσει. Το Viséo ζυγίζει 1.900 kg και διαθέτει αυτονομία 100 km, με μια ταχύτητα που περιορίζεται στα 25 km/h –πρόκειται κυρίως για βοηθητικό όχημα και όχι για πραγματικό αυτοκίνητο.   

Η Αστυνομία του Evry θέλησε να τεστάρει το Viséo στις πιο ειδικές συνθήκες του καρναβαλιού και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Η άλλη εγγύηση είναι η αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου τετράτροχου για κάποιες αστυνομικές αποστολές, όπως ο έλεγχος των πεζοδρόμων και των πάρκων, και οι οδικοί έλεγχοι. Αποστολές που άλλωστε αναφέρονται στο φάκελο δυνατοτήτων του οχήματος στο site της IRIS. Για την ώρα, μια τέτοια προμήθεια δεν έχει δρομολογηθεί, καθώς το Viséo κοστίζει €45.000 ανά μονάδα. Αλλά προκειμένου να κρύβεσαι λίγο καλύτερα στην άκρη του δρόμου ή για να ελέγχεις από ακόμα πιο μακριά, η δαπάνη αυτή θα μπορούσε να δικαιολογηθεί ή και να αποσβεστεί από τα περισσότερα πρόστιμα.

[Πηγή IRIS]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube