Απόσυρση παλιών ντίζελ από Opel, FCA, Mercedes-Benz

Απόσυρση παλιών ντίζελ από Opel, FCA, Mercedes-Benz

Όλο και αυξάνονται οι εταιρίες που προσφέρουν ισχυρά κίνητρα αγοράς καινούργιου αυτοκινήτου στους κατόχους παλαιών ντίζελ, στη Γερμανία.

Οι κάτοχοι αυτοκινήτων με κινητήρα ντίζελ παλιάς τεχνολογίας μπορούν πλέον να αποκτήσουν ένα καινούργιο, με γενναία έκπτωση, τουλάχιστον στη Γερμανία.

Οι εταιρίες που προστέθηκαν πρόσφατα στη λίστα όσων δίνουν κίνητρα για την αντικατάσταση των παλιών, ρυπογόνων αυτοκινήτων με καινούργια, είναι η FIAT-Chrysler, η Mercedes-Benz και η Opel. Η τελευταία δίνει και τη μεγαλύτερη έκπτωση, αφού στην περίπτωση αγοράς καινούργιου Insignia Grand Sport αυτή φτάνει τα €7.000. Ακόμα και στο μικρό Karl όμως, η έκπτωση ξεκινάει από τα €1.750. Δικαίωμα σε αυτή την προσφορά έχουν όλοι οι αγοραστές που αποσύρουν ένα παλιό ντίζελ, προδιαγραφών ρύπων Euro 1 έως και Euro 4.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Continental: «Στοπ στην εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης το 2023»

Στην περίπτωση της FCA, ευνοημένοι είναι όσοι έχουν αυτοκίνητα προδιαγραφών προγενέστερων του Euro 4, ακόμα κι αν αυτά καταναλώνουν βενζίνη. Η προσφορά ισχύει για την αγορά οποιουδήποτε μοντέλου των Abarth, Alfa Romeo, FIAT (επιβατικά και επαγγελματικά) και Jeep, με την έκπτωση να φτάνει ως τα €6.500, αναλόγως αυτοκινήτου. Έχει τεθεί όμως μία ημερομηνία λήξης της προσφοράς, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Mercedes-Benz κάνει μια μικρότερη έκπτωση, η οποία ξεκινάει από τα €1.000 στην περίπτωση αγοράς ηλεκτρικού smart και φτάνει τα €2.000 για κάποιο από τα υβριδικά ή ντίζελ μοντέλα της εταιρίας, όμως προσφέρει επιπλέον αποζημίωση, ανάλογη με την εμπορική αξία του αυτοκινήτου που αποσύρεται. Μάλιστα, για να μην βρεθούν πονηροί που θα αγοράσουν πάμφθηνα κάποιο παλιό ντίζελ-ερείπιο για να επωφεληθούν της προσφοράς, η εταιρία έχει θέσει όρο το προς απόσυρση αυτοκίνητο να ανήκει τουλάχιστον για τους έξι τελευταίους μήνες στον σημερινό του κάτοχο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γερμανία: Απαγορεύτηκε η πώληση των Porsche Cayenne Diesel και Macan S Diesel

Οι παραπάνω ενέργειες είναι συνέπεια της κοινής απόφασης που πήραν οι κατασκευαστές και η γερμανική κυβέρνηση για «καθαρισμό» του στόλου αυτοκινήτων. Η BMW και η Volkswagen ήδη προσφέρουν αντίστοιχες εκπτώσεις, ενώ γίνονται ενέργειες για να επεκταθεί το πλάνο και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, εκτός της γερμανικής.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube