Από $150.000 η ηλεκτρική νταλίκα της Tesla

Από $150.000 η ηλεκτρική νταλίκα της Tesla

Μία εβδομάδα ύστερα από την επίσημη παρουσίαση της ηλεκτρικής νταλίκας της Tesla στην California, ανακοινώθηκε και η τιμή της.

Η τιμή της ηλεκτρικής νταλίκας της Tesla διαμορφώνεται επί τη βάσει της αυτονομίας της. Έτσι, το βασικό μοντέλο με αυτονομία 480 km ξεκινά από τις 150 χιλιάδες δολάρια.

Για εκείνους που ενδιαφέρονται για εμπορευματικές οδικές μεταφορές μεγαλύτερων αποστάσεων υπάρχει η δυνατότητα του μοντέλου με τη μεγαλύτερη συστοιχία μπαταριών και αυτονομία 800 km που εκτιμάται ότι θα ξεκινά από τις $180.000.

Κατά την παρουσίαση του μοντέλου, ο Elon Musk είπε ότι η παραγγελία κατοχυρώνεται με προκαταβολή $5.000. Ωστόσο, η τιμή που προέκυψε ανεβάζει την προκαταβολή στις 20 χιλιάδες. Κατά τα ειωθότα της Tesla, θα υπάρχει μια έκδοση Founders Series για τους κιμπάρηδες «φορτηγατζήδες» πελάτες με τιμή 200 χιλιάρικα και προκαταβολή όλο το ποσό για να κρατηθεί η παραγγελία.

Να θυμίσουμε ότι η νταλίκα της Tesla με φορτίο 36 τόνων χρειάζεται 20” για να πιάσει από στάση τα 100 km/h. Το πιο σημαντικό όμως για τη βιομηχανία φορτηγών είναι ότι η νταλίκα της Tesla μπορεί να ανεβαίνει ανωφέρεια 5% -μια τυπική κλίση ενός αρκετά απότομου στηθώματος- με σταθερή ταχύτητα 105 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube