Απίστευτο! Ιταλοί μαφιόζοι σχεδίαζαν να κλέψουν τη σορό του Enzo Ferrari για... λύτρα

Απίστευτο! Ιταλοί μαφιόζοι σχεδίαζαν να κλέψουν τη σορό του Enzo Ferrari για... λύτρα

Η αστυνομία της Σαρδηνίας ανακοίνωσε ότι μια συμμορία σχεδίαζε να κλέψει τη σορό του και να ζητήσει λύτρα από την οικογένεια ή την εταιρεία του.

Η ιταλική Αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι απέτρεψε σχέδιο για την κλοπή της σορού του Enzo Ferrari, προκειμένου να ζητήσει στη συνέχεια λύτρα για την επιστροφή της.

Ο Ferrari, ο θρύλος της αυτοκινητοβιομηχανίας και ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας που κατασκευάζει ορισμένα από τα πιο γρήγορα, ακριβά και ποθητά αυτοκίνητα στον κόσμο, πέθανε το 1988 σε ηλικία 90 ετών.

Η αστυνομία της πόλης Nuoro, στο νησί της Σαρδηνίας, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι υποπτεύεται πως μια συμμορία σχεδίαζε να κλέψει τη σορό του, προκειμένου να ζητήσει λύτρα από την οικογένεια Ferrari ή την αυτοκινητοβιομηχανία. Λίγα στοιχεία για το σχέδιο είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά η Αστυνομία έκανε γνωστό ότι αυτό ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας για λαθρεμπόριο όπλων και ναρκωτικών, η οποία οδήγησε σε πολλές συλλήψεις.

Ο Ferrari είναι θαμμένος σε έναν υπέργειο οικογενειακό τάφο στο νεκροταφείο San Cataldo στη Modena, κοντά στο εργοστάσιο της Ferrari στο Maranello.

[Πηγή Automotive News]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube