Αντιμέτωπος με φυλάκιση έως και 10 ετών ο Carlos Ghosn

Αντιμέτωπος με φυλάκιση έως και 10 ετών ο Carlos Ghosn

Ποιος είναι ο άνθρωπος που μίλησε στις Αρχές και γιατί το έκανε. 

Ο πρόεδρος της Nissan, Carlos Ghosn απειλείται με ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει και τα 10 χρόνια εάν καταδικαστεί για οικονομικές ατασθαλίες στην Ιαπωνία σύμφωνα με τον νόμο περί χρηματοπιστωτικών Μέσων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan Hiroto Saikawa δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα ότι η εταιρεία είχε διαπιστώσει ότι ο Ghosn είχε χρησιμοποιήσει εταιρικά χρήματα για προσωπικούς σκοπούς και παράλληλα υπέβαλλε ανακριβείς δηλώσεις στο Χρηματιστήριο του Τόκιο για να αποκρύψει δικές του αμοιβές.

Ένα άλλο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο Greg Kelly, συμμετείχε επίσης στην απάτη, δήλωσε η Nissan. Δεν έχει γίνει γνωστό που ακριβώς βρίσκονται αυτή τη στιγμή ο Ghosn και ο Kelly. Οι ύποπτοι γαι αδικήματα συνήθως κρατούνται στο Κέντρο κράτησης του Τόκιο, το οποίο συνδέεται με το Γραφείο Εισαγγελέων.

Ο Saikawa δήλωσε ότι οι φερόμενες ατασθαλίες του Ghosn ήρθαν στο φως μέσω ενός καταγγελλόμενου, οπότε η εταιρεία ξεκίνησε μια εσωτερική έρευνα και ενημέρωσε τους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιαπωνικών Μέσων, ο πληροφοριοδότης είναι μέλος της νομικής υπηρεσίας της Nissan.

Η εφημερίδα Asahi ανέφερε (χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της) ότι ο πληροφοριοδότης μίλησε στους εισαγγελείς στο πλαίσιο συμφωνίας, να τους παράσχει αποδεικτικά στοιχεία και αυτός να τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης από τη Δικαιοσύνη. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube