Ανανεώθηκε η Maserati GranTurismo

Ανανεώθηκε η Maserati GranTurismo

Απέκτησε ένα νέο εμπρός μέρος που θυμίζει την Alfieri κι ένα νέο σύστημα infotainment 8,4”.

Ενώ περιμένουμε ακόμα να μπει η Alfieri σε παραγωγή και θα περιμένουμε ακόμα περισσότερο για την αντικαταστάτρια της GranTurismo, η τελευταία ανανεώθηκε στα σημεία μετά από σχεδόν 10 χρόνια.

Η φρεσκαρισμένη GranTurismo παρουσιάστηκε σε μια εκδήλωση στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Η πιο προφανής αλλαγή είναι η νέα μάσκα, που από οβάλ έχει γίνει εξαγωνική, θυμίζοντας εκείνη του πρωτοτύπου Alfieri. Αλλαγές έχουν γίνει και στους αεραγωγούς, με αποτέλεσμα ο αεροδυναμικός συντελεστής Cd να βελτιωθεί από 0,33 σε 0,32.

Ξανασχεδιασμένος είναι και ο πίσω προφυλακτήρας, που έρχεται σε δύο παραλλαγές, μία για έκδοση Sport και μία για την MC.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένα νέο σύστημα infotainment με οθόνη 8,4”, που υποστηρίζει τα Apple CarPlay και Android Auto. Υπάρχει επίσης ένα υψηλής πιστότητας ηχοσύστημα Harman Kardon Premium Sound, και η κεντρική κονσόλα έχει ξανασχεδιαστεί, με δύο περιστροφικά χειριστήρια από αλουμίνιο και τα πλήκτρα για τα οδηγικά προγράμματα δίπλα στον επιλογέα του κιβωτίου. Για τα καθίσματα, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δερμάτινη επένδυση Poltrona Frau ή συνδυασμό δέρματος με Alcantara.

Κινητήρας παραμένει ο δοκιμασμένος V8 4,7 λίτρων που γνωρίζουμε από το 2008. Ανήκει στην οικογένεια F136, έχει εξελιχθεί από τη Ferrari και αποδίδει εδώ 460 ίππους με 53,0 kgm ροπής. Καλά νούμερα για ατμοσφαιρικό κινητήρα, όμως άλλα μοντέλα της κατηγορίας έχουν κινητήρες με υπερπλήρωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Maserati GranTurismo MC Stradale [video]

Στην έκδοση Sport, η ανανεωμένη GranTurismo κάνει το 0-100 km/h σε 4,8” και η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 299 km/h. Οι αντίστοιχες επιδόσεις της ελαφρύτερης, πιο εστιασμένης GranTurismo MC είναι 4,7” και 301 km/h.

Στα σχεδόν 10 χρόνια από τότε που παρουσιάστηκε, η Maserati GranTurismo έχει παραχθεί σε 37.000 κομμάτια, μαζί με την ανοιχτή GranCabrio.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Maserati GranCabrio MC

[Πηγή: Maserati]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube