Ανάλυση: Το ταχύτερο αγωνιστικό στον κόσμο [video]

Ανάλυση: Το ταχύτερο αγωνιστικό στον κόσμο [video]

H Porsche αναλύει τα 5 σημεία που κάνουν την 919 Hybrid Evo «τόσο επική», σε ένα ακόμα video της σειράς Top 5.

Κάποιοι πιστεύουν πως τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι βαρετά. Αλήθεια;…

O θρυλικός Ferdinand Porsche ήταν αυτός που έφτιαξε το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο εδώ και 120 χρόνια. Και η εταιρεία που φέρει το όνομά του συνεχίζει να πρωτοπορεί στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η 918 Spyder και η Panamera Turbo S E-Hybrid είναι από τα πιο προηγμένα υβριδικά, όμως η αγωνιστική 919 Hybrid Evo είναι το κάτι άλλο. Η Porsche λέει πως είναι «το ταχύτερο αγωνιστικό αυτοκίνητο στον πλανήτη». Κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχει γυρίσει την πίστα του Spa-Francorchamps πιο γρήγορα από το μονοθέσιο Mercedes Formula 1 του Lewis Hamilton. H μέση ταχύτητά της ήταν 245,61 km/h και η τελική ταχύτητα που έπιασε στην ευθεία, 359 km/h!

Στο παρακάτω video, o υπεύθυνος του πρότζεκτ 919 Hybrid Evo, Stephen Mitas, μας κάνει μια τεχνολογική ανάλυση του αυτοκινήτου, αποκαλύπτοντας τα Top 5 σημεία του που το κάνουν «τόσο επικό». Ο Mitas συζητά για το πρωτότυπο με τον Timo Bernhard, επίσημο οδηγό της φίρμας, και τον Neel Jani, που έκανε τον γύρο-ρεκόρ στο Spa

Πρώτα μας μιλούν για την ανάρτηση και τις διαφορές της με εκείνη της «απλής» 919 Hybrid που έχει κερδίσει τρεις φορές στο Le Mans. Στη συνέχεια συζητούν για τα λάστιχα και για το περίπλοκο υδραυλικό σύστημα. Όλα είναι αναβαθμισμένα εδώ, από το υποβοηθούμενο τιμόνι μέχρι το ενεργό σύστημα μείωσης της αεροδυναμικής αντίστασης.

Μιλώντας για την αεροδυναμική, η Evo έχει πολλές σχεδιαστικές αλλαγές για τη βελτίωση της απόδοσης σε αυτόν τον τομέα. Περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ένα διαφορετικό εμπρός μέρος, νέες πλευρικές «φούστες» κι ένα μεγαλύτερο πίσω διαχύτη.

Φυσικά, ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το κινητήριο σύστημα, αφού δεν χρειαζόταν πλέον να πληρούνται οι τεχνικοί περιορισμοί των κανονισμών της FIA για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής. Ο V4 βενζίνης έχει φτάσει να αποδίδει εδώ 730 ίππους και σε αυτούς έρχονται να προστεθούν άλλοι 446 από το ηλεκτρικό μοτέρ που κινεί τον εμπρός άξονα. Μιλάμε δηλαδή για σχεδόν 1.200 άλογα!

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube