Ανάκληση λόγω κίνδυνου φωτιάς σε ένα εκατομμύριο BMW

Ανάκληση λόγω κίνδυνου φωτιάς σε ένα εκατομμύριο BMW

Δύο διαφορετικές κακοτεχνίες που είναι ικανές να προκαλέσουν φωτιά, θα αναγκάσουν την BMW να επιδιορθώσει ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα στη Β. Αμερική.

Η BMW αναγκάζεται να προβεί σε μια αρκετά μεγάλης κλίμακας ανάκληση αυτοκινήτων της, για δύο διαφορετικούς λόγους, οι οποίοι έχουν το ίδιο πιθανό, δυσάρεστο αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα, υπερθέρμανση μπορεί να προκύψει σε 740.000 αυτοκίνητα της BMW, στο κύκλωμα που φροντίζει για τη θέρμανση της βαλβίδας εκτόνωσης του στροφαλοθάλαμου (PCV), έτσι ώστε να λειτουργεί και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος. Πρόκειται για μοντέλα 1 Series, 3 Series, 5 Series, X3, X5 και Z4 κατασκευής 2007-2011, όλα με 6κύλινδρο κινητήρα.

Επιπλέον, σε περίπου 670.000 BMW 3 Series κατασκευασμένες από το 2006 ως το 2011, υπάρχει κίνδυνος η καλωδίωση του συστήματος θέρμανσης και του κλιματισμού να υπερθερμανθεί και να ξεκινήσει φωτιά. Επειδή πολλές από αυτές τις 3 Series περιλαμβάνονται και στα αυτοκίνητα που διαθέτουν το προηγούμενο πρόβλημα, ο συνολικός αριθμός των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από τη διπλή ανάκληση φτάνει περίπου το ένα εκατομμύριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: BMW 520d

Η συντριπτική πλειονότητα αυτών των αυτοκινήτων βρίσκεται στις ΗΠΑ, ενώ περίπου 15.000 κυκλοφορούν στον Καναδά, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο η ανάκληση να επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Μέχρι την επιδιόρθωση του προβλήματος, η BMW συνιστά στους πελάτες της να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους έξω, και όχι σε κλειστό γκαράζ, για την αποφυγή των δυσάρεστων συνεπειών μιας πιθανής φωτιάς στον χώρο ενός κλειστού γκαράζ.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube